Πυροβολούσε αδιακρίτως

Ένας νεαρός ντυμένος στα μαύρα εισέβαλε σε αμφιθέατρο πανεπιστημίου στο Νέκαλμπ του Ιλινόις και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 18, πριν θέσει τέρμα στη ζωή του.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βορείου Ιλινόις, Τζον Πίτερς ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος έπεσε νεκρός "προφανώς από τα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του".
Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα στοιχεία του δράστη, αλλά ο πρύτανης του πανεπιστημίου δήλωσε ότι πρόκειται για ένα νεαρό που είχε σπουδάσει κοινωνιολογία στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Ο δράστης της επίθεσης εισέβαλε σε ένα από τα μεγάλα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου, όπου γινόταν μάθημα του τμήματος γεωλογίας με περίπου 140 φοιτητές, ανέβηκε στην έδρα του καθηγητή και άνοιξε πυρ εναντίον των φοιτητών με αυτόματο όπλο και δύο περίστροφα. Οι φοιτητές πανικόβλητοι και κάποιοι αιμόφυρτοι προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ο δράστης και τρία από τα θύματά του υπέκυψαν στα τραύματά τους μέσα στο αμφιθέατρο, άλλοι δύο πέθαναν στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν. Οι νεκροί -εκτός από τον δράστη και αυτόχειρα- είναι τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Τέσσερις φοιτητές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης δεν είχε απασχολήσει ποτέ άλλοτε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν τα κίνητρα της επίθεσης.
Πηγή: skai.gr