Πρόσθετοι περιορισμοί κατά της Όμικρον στην Ουαλία- Εμβολιασμός μόνο για ευπαθή παιδιά 5-11 ετών

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε την επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για τη συγκράτηση της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο τοπικός Πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ, πλέον η παραλλαγή είναι και στην Ουαλία κυρίαρχη.

Ως εκ τούτου, από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων επανέρχεται το όριο των έξι ατόμων στις συναθροίσεις σε καταστήματα εστίασης, κινηματογράφους, θέατρα και άλλους παρόμοιους χώρους.

Επανέρχεται επίσης η υποχρέωση τήρησης απόστασης δύο μέτρων σε δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας.

Η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται και στην εστίαση από όποιον δεν κάθεται στο τραπέζι του, ενώ οι παραγγελίες θα λαμβάνονται στο τραπέζι και όχι στο μπαρ. Οι επιχειρήσεις εστίασης θα πρέπει επίσης να ζητούν τα στοιχεία επικοινωνίας των πελατών τους για λόγους ιχνηλάτησης κρουσμάτων.

Δε θα επιτρέπονται εκδηλώσεις με μεγάλα πλήθη είτε σε στεγασμένο είτε σε ανοιχτό χώρο. Το όριο για κλειστούς χώρους είναι τα 30 άτομα και για εξωτερικούς χώρους τα 50.

Εξαίρεση αποτελούν αθλητικές εκδηλώσεις όπου θα επιτρέπονται 50 θεατές επιπλέον των αγωνιζομένων, καθώς και οι εκδηλώσεις που αφορούν παιδιά.

Επίσης από την Κυριακή θα απαγορευτεί η λειτουργία νυχτερινών κλαμπ διασκέδασης.

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ σοβαρή κατάσταση στην Ουαλία. Ένα κύμα λοιμώξεων που προκαλεί η νέα, ταχέως κινούμενη και πολύ μολυσματική παραλλαγή Όμικρον κατευθύνεται προς το μέρος μας. Αυτός ο νέος τύπος κορωνοϊού θα μπορούσε να προσβάλει μεγάλους αριθμούς ανθρώπων στην Ουαλία, αναστατώνοντας την καθημερινότητα και τις επιχειρήσεις και θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση στους αριθμούς των ανθρώπων που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο κ. Ντρέικφορντ δικαιολογώντας τα μέτρα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Guardian, η Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης αναμένεται να μη συστήσει τον γενικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, αλλά μόνο εκείνων που κρίνονται ευάλωτα λόγω άλλων υποκείμενων νοσημάτων.

Η Επιτροπή πρόσφατα ενέκρινε τη χορήγηση και δεύτερης δόσης στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Πηγή: skai.gr