Ξανά στα χέρια των Ουκρανών δύο χωριά κοντά στο Τσερνίχιβ, λέει το Λονδίνο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει τα χωριά Σλόμποντα και Λουκασίβκα νοτίως της πόλης Τσερνίχιβ, αναφέρει σε πρωινή ενημέρωση το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνει δε ότι τα χωριά βρίσκονται πάνω σε έναν από τους βασικούς διαδρόμους εφοδιασμού μεταξύ του Τσερνίχιβ και του Κιέβου.

Το Λονδίνο αναφέρει επίσης ότι οι Ουκρανοί έχουν συνεχίσει να πραγματοποιούν επιτυχημένες αλλά περιορισμένες αντεπιθέσεις στα ανατολικά και βορειοανατολικά του Κιέβου.

Επιπλέον επαναλαμβάνεται πως τόσο το Τσερνίχιβ όσο και το Κίεβο υπόκεινται σε συνεχιζόμενες επιθέσεις από αέρος και με πυραύλους παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί μειωμένης δραστηριότητας στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η νυχτερινή ενημέρωση από το βρετανικό υπουργείο ανέφερε πως 1.200 έως 2.000 Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρονται από τη Γεωργία προς ενίσχυση της εισβολής στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις αυτές αναδιατάσσονται σε τρία τακτικά τάγματα.

Το υπουργείο σχολίαζε δε ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο η Ρωσία να σχεδίαζε να αντλήσει ενισχύσεις κατ' αυτόν τον τρόπο και είναι ενδεικτικό των απρόσμενων απωλειών που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια αυτής της εισβολής».
 

Πηγή: skai.gr