Κλείσιμο

Πέθανε ο Κένεθ Σταρ, ο εισαγγελέας του σκανδάλου Λεβίνσκι - «Συλλυπητήρια» από τη Μόνικα 

Η έρευνα του Σταρ οδήγησε στην παραπομπή του Μπιλ Κλίντον το 1998, λόγω των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο με τη Μόνικα Λεβίνσκι και την μετέπειτα ψευδορκία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Ο Κένεθ Σταρ, ο αντιεισαγγελέας που «κυνήγησε» ανελέητα τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον για το ροζ σκάνδαλο Λεβίνσκι, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 76 ετών και ο θάνατός του είναι πρώτο θέμα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τα social media. 

Η έρευνα του Σταρ οδήγησε στην παραπομπή του Μπιλ Κλίντον το 1998, λόγω των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο με τη Μόνικα Λεβίνσκι και την μετέπειτα ψευδορκία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αν και  ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ αθωώθηκε τελικά από τη Γερουσία το 1999.

Ο ρεπουμπλικάνος επιφανής νομικός το 2020, κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης για την παραπομπή του Τραμπ, συμμετείχε στην υπεράσπιση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. 

Η πέτρα του τότε παγκόσμιου ροζ σκανδάλου και πρώην εκπαιδευόμενη στον Λευκό Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι, δήλωσε ότι η είδηση του θανάτου του Σταρ της προκάλεσε «περίπλοκα συναισθήματα» - εξάλλου ήταν ο άνθρωπος που την είχε εκθέσει  ανεπανόρθωτα - αλλά αναγνώρισε ότι η απώλειά του ήταν «οδυνηρή» για όσους τον αγαπούν.

«Όπως είμαι βέβαιη ότι πολλοί μπορούν να καταλάβουν, οι σκέψεις μου για τον Ken Starr γεννούν περίπλοκα συναισθήματα… αλλά πιο σημαντικό είναι ότι φαντάζομαι ότι είναι μια οδυνηρή απώλεια για όσους τον αγαπούν» τουίταρε η 49χρονη σήμερα επιχειρηματίας Μόνικα. 
 

Πηγή: skai.gr