Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης

Ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Μαρκ Ραβαλομανάνα υπέβαλε την Τρίτη την παραίτησή του και διαβίβασε τις εξουσίες του σε ένα \"στρατιωτικό διευθυντήριο\" με επικεφαλής τον ανώτατο αξιωματικό Απολίτ Ραμαροζόν Ραριζόν, υποκύπτοντας σε μία πολιτική κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η νησιωτική αυτή χώρα του Ινδικού Ωκεανού τους τελευταίους δύο μήνες.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι ο ηγέτης της Αντρί Ρατζολίνα θα ηγηθεί μεταβατικής κυβέρνησης και θα προκηρύξει εκλογές μέσα σε 24 μήνες, αφού θα καταρτίσει ένα νέο σύνταγμα για να ιδρύσει μία \"Τέταρτη Δημοκρατία\".

Ο Ρατζολίνα, ακολουθούμενος από ένα πλήθος οπαδών του, έκανε μία θριαμβευτική είσοδο στα γραφεία του Ραβαλομανάνα στο προεδρικό μέγαρο στο κέντρο της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο, το οποίο την προηγουμένη είχε καταληφθεί από τον στρατό για να \"επισπευσθεί\" η εκδίωξη του προέδρου.

\"Δηλώνω επίσημα ότι θα φτάσω μέχρι τα όρια των δυνάμεών μου. Είμαστε πια ελεύθεροι, αλλά ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος ακόμα\", δήλωσε ο 34χρονος ηγέτης.
Πηγή: skai.gr