Κλείσιμο

Σχολικά λεωφορεία με 243 άδεια καθίσματα στο Λβιβ - Το παγκόσμιο μήνυμα για ειρήνη στην Ουκρανία

Μία άδεια θέση για κάθε παιδί που έχει χαθεί στον πόλεμο - Πόσα λεωφορεία θα χρειάζονταν για να καταγράψουν τις παιδικές ψυχές που έχουν τραυματιστεί από τις εικόνες φρίκης του πολέμου

Παιδιά... Τα μεγάλα θύματα κάθε πολέμου. Παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους, τους φίλους τους. Παιδιά που επιβίωσαν, αλλά με ψυχούλες βάναυσα πληγωμένες, από τις εικόνες της φρίκης που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό τους για μία ολόκληρη ζωή.

Το Λβιβ ήταν μία από τις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίστηκαν ανηλεώς από τους Ρώσους. Δομές, σχολεία, νοσοκομεία, καταφύγια, υπέστησαν πλήγματα από πυροβολικό, αεροπορία και πυραυλικά συστήματα.

lviv, ukraine

Είναι μία από τις περιοχές της Ουκρανίας που έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα, μετά την κατεστραμμένη Μαριούπολη, με τους χιλιάδες νεκρούς.

Μέχρι σήμερα, επισήμως έχουν καταγραφεί 243 θάνατοι παιδιών. Η λίστα θα μεγαλώσει πολύ το επόμενο διάστημα, καθώς κάθε μέρα, αποκαλύπτονται φρικιαστικές εικόνες σε πολλές περιοχές.

lviv, ukraine

Την Τετάρτη, το Λβιβ θρήνησε τα 243 παιδιά της Ουκρανίας που χάθηκαν σε αυτόν τον τρομερό πόλεμο. Στην πόλη που βομβαρδίστηκε και πλήρωσε, σχολικά λεωφορεία με 243 άδειες θέσεις, έστειλαν ένα παγκόσμιο μήνυμα, μία αγωνιώδη έκκληση, να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Για να μην υπάρχουν κενές θέσεις στα σχολικά. Για να μην είναι μόνα τα αρκουδάκια στα καθίσματα. Για να ακούγοντται χαρούμενες φωνές, ζωή, γέλια, παιχνίδι...

Δείτε τις εικόνες από το Λβιβ: 


 

Πηγή: skai.gr