Κλείσιμο

Οι Ταλιμπάν διέλυσαν με πυρά διαδήλωση γυναικών στην Καμπούλ

Οι διαδηλώτριες κρατούσαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Η 15η Αυγούστου είναι μια μαύρη ημέρα», μια αναφορά στην ημερομηνία που η Καμπούλ κατελήφθη το 2021 από τους Ταλιμπάν

Μια ειρηνική διαμαρτυρία δεκάδων γυναικών, οι οποίες έκαναν πορεία στους δρόμους της Καμπούλ φωνάζοντας «Ψωμί, δουλειά και ελευθερία», δέχθηκε επίθεση και διαλύθηκε με πυρά στον αέρα από δυνάμεις των Ταλιμπάν.

Οι διαδηλώτριες κρατούσαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Η 15η Αυγούστου είναι μια μαύρη ημέρα», μια αναφορά στην ημερομηνία που η Καμπούλ κατελήφθη το 2021 από τους Ταλιμπάν.

Ταλιμπάν με στρατιωτικές στολές και οπλισμένοι με όπλα είχαν αποκλείσει ένα σταυροδρόμι μπροστά από τις διαδηλώτριες και άρχισαν να πυροβολούν για πολλά δευτερόλεπτα στον αέρα. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ένας απ’ αυτούς προσποιήθηκε πως στοχεύει τις διαδηλώτριες, ενώ κάποιοι τις χτύπησαν με τα όπλα τους.

«Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Αφγανιστάν», δήλωσε η 20χρονη διαδηλώτρια Maryam Naiby. «Αγαπώ τη χώρα μου. Θα είμαι πάντα εδώ».

Οι γυναίκες βγήκαν και πάλι στους δρόμους για να καταγγείλουν τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τους Ταλιμπάν στα δικαιώματά τους στην παιδεία, την εργασία και την ελευθερία της μετακίνησης. Καμιά χώρα δεν έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα την de facto κυβέρνηση των Ταλιμπάν. 

Πηγή: skai.gr