Οι Ιρακινοί αποδοκιμάζουν τις ΗΠΑ

Λίγες μέρες έπειτα από τη δημοσκόπηση του ΒΒC, με την οποία η παγκόσμια κοινότητα αποδοκιμάζει την πολιτική της Ουάσινγκτον, νέα δημοσκόπηση του σταθμού πιστοποιεί ότι και οι ίδιοι Ιρακινοί θεωρούν την πολιτική του Λευκού Οίκου αποτυχημένη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Ιρακινών πιστεύουν ότι η αύξηση των Αμερικανικών δυνάμεων κατά το τελευταίο εξάμηνο ήταν αποτυχημένη.

Για πολλούς Ιρακινούς μάλιστα, η αύξηση των Αμερικανικών δυνάμεων αντί να βελτιώσει τις συνθήκες έχει χειροτερέψει την κατάσταση, τόσο στο κέντρο όσο και στα περίχωρα της Βαγδάτης!

Ο αριθμός των ερωτηθέντων που θέλει τις συμμαχικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το Ιράκ αυξήθηκε σε σχέση με μια ανάλογη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.

Πάντως, πάνω από τους μισούς Ιρακινούς επιθυμούν οι συμμαχικές δυνάμεις να παραμείνουν μέχρι να βελτιωθεί η ασφάλεια στη χώρα.

Συμπερασματικά, η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι οι Ιρακινοί πολίτες είναι πιο απαισιόδοξοι όσον αφορά την καθημερινότητα τους και τις προοπτικές βελτίωσής της μεσομακροπρόθεσμα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Για τις ανάγκες της δημοσκόπησης των σταθμών BBC, ABC News and NHK, ρωτήθηκαν πάνω από 2.000 Ιρακινοί σε 450 συνοικίες 18 επαρχιών της χώρας.
Πηγή: Πηγή: ΒΒC