Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη Γεωργία

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με την προσωρινή πρόεδρο της Γεωργίας Νινό Μπουρτσανάντζε, την οποία διαβεβαίωσε για τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη χώρα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τη Γεωργία να διασφαλίσει τη σταθερότητα και τις δημοκρατικές αξίες στη χώρα», τόνισε η κ. Μπουρτσανάντζε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.
Η ίδια είπε ακόμα πως μίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο και για την οικονομική κρίση της χώρας και πρόσθεσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι διεθνείς οργανισμοί θα βοηθήσουν τη Γεωργία». Τέλος η προσωρινή πρόεδρος της χώρας επισήμανε πως ζήτησε από τον πρόεδρο Μπους να επικοινωνεί μαζί του «όταν αντιμετωπίζει προβλήματα».
Στο μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ έκανε σήμερα έκκληση να βρεθεί γρήγορα μια συνταγματική λύση στην πολιτική κρίση στη Γεωργία. «Μας ενδιαφέρει να βρεθεί γρήγορα μια συνταγματική λύση», τόνισε ο Ιβανόφ και πρόσθεσε πως «αυτό είναι προς το συμφέρον της Γεωργίας, της Ρωσίας και ολόκληρης της περιοχής του Καυκάσου». Ο ρώσος υπουργός επισήμανε πως «η Γεωργία χρειαζόταν και ακόμα χρειάζεται οικονομική και πολιτική βοήθεια και κατέληξε λέγοντας πως η Ρωσία θα προσπαθήσει να προσφέρει αυτού του είδους τη βοήθεια».
Πηγή: skai.gr