Ο τραγικός απολογισμός της σύρραξης στη Γάζα

Κατά την πρόσφατη ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας που διήρκεσε 22 ημέρες και η οποία είχε στόχο τον τερματισμό των παλαιστινιακών πυραυλικών επιθέσεων κατά του ισραηλινού εδάφους, σκοτώθηκαν 1.434 Παλαιστίνιοι, τα δυο τρίτα των οποίων ήταν άμαχοι, ανακοίνωσε την Παρασκευή μια παλαιστινιακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε το Παλαιστινιακό Κέντρο Για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στη Γάζα, στα ΜΜΕ, κατά την επιχείρηση αυτή σκοτώθηκαν 13 Ισραηλινοί και δεκάδες τραυματίσθηκαν, θύματα είτε των συγκρούσεων στο έδαφος είτε των παλαιστινιακών πυραυλικών επιθέσεων.

Από παλαιστινιακής πλευράς σκοτώθηκαν 969 άμαχοι, 239 αστυνομικοί και 235 ένοπλοι ή μέλη των ενόπλων πτερύγων παλαιστινιακών οργανώσεων. Ανάμεσα στους αμάχους που σκοτώθηκαν είναι 288 παιδιά και 121 γυναίκες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η οργάνωση κατά την ισραηλινή επιχείρηση τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους 1.606 παιδιά και 828 γυναίκες.

Όσον αφορά τους αστυνομικούς, όλοι σκοτώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της επιχείρησης, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση, η οποία κατηγόρησε το Ισραήλ για "υπερβολική και χωρίς διάκριση βία".

Η οργάνωση κατηγορεί το Ισραήλ για σοβαρές παραβιάσεις των Συνθηκών της Γενεύης και για εγκλήματα πολέμου.
Πηγή: skai.gr