εθνική οδός

Κακοκαιρία Barbara: Άνοιξαν Εθνική και Αττική Οδός και για τα βαρέα οχήματα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, αυτή την στιγμή παρατηρείται ύφεση των φαινομένων και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Ωστόσο, η εικόνα μπορεί να αλλάξει αργότερα

Κλείσιμο

Ο πρώην πρόεδρος του Κιργιστάν επέζησε απόπειρας δολοφονίας εναντίον του

Σήμερα στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν Μπισκέκ έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου ΑλμαζμπέκΑτανμπάγεφ, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε δέχθηκε ριπές πυροβολισμών, δήλωσε η σύμβουλος του Κουντούζ Ζολτουμπάγεβα. Η ίδια προσέθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν τραυματίσθηκε ενώ δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ έγραψε στην σελίδα της στο Facebook ότι σε λίγο θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο την βουλευτή Ελβίρα Σουραμπαλντίεβα μετέδωσε ότι κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα Μπισκέκ τραυματίσθηκε ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Τιλέκ Τοκτογκαζίεφ, ο οποίος είχε προταθεί από τους υποστηρικτές του για το αξίωμα του πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης .

Νωρίτερα, μεταδίδει το Ria Novosti πλήθος υποστηρικτών του πολιτικού Ζαπάροφ επιτέθηκε σε οπαδούς του πρώην προέδρου Αταμπάγιεφ που μιλούσαν πάνω σε εξέδρα. Άρχισαν να εκσφενδονίζονται πέτρες και μπουκάλια ενώ ακούστηκαν μερικοί κρότοι που έμοιαζαν με πυροβολισμούς.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Κιργιστάν Σοορονμπάι Ζεενμπέκοφ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μπισκέκ και έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτυχθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας καθώς αναταραχή επικρατεί στη χώρα αυτή της κεντρικής Ασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ