Ο πρόεδρος της Αλγερίας επέστρεψε στη χώρα μετά από απουσία δύο μηνών

AP

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν εμφανίστηκε απόψε στη δημόσια τηλεόραση μετά την επιστροφή στη χώρα του έπειτα από δύο μήνες παραμονής στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για την Covid-19.

"Είναι δύσκολο για κάποιον να είναι μακριά από τη χώρα του και ακόμη δυσκολότερο για κάποιον που έχει μεγάλη ευθύνη", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με τα στιγμιότυπα που μεταδόθηκαν στις ειδήσεις των 8:00 μ.μ.

Το προεδρικό αεροπλάνο αναχώρησε από το Βερολίνο το μεσημέρι για να προσγειωθεί στο Αλγέρι το απόγευμα.

Κατά τα φαινόμενα σε καλή υγεία, ο Τεμπούν, ο οποίος πήρε βάρος μετά την τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στις 13 Δεκεμβρίου, άφησε να εννοηθεί ότι έχει σχεδόν θεραπευτεί.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Αλγερίας, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Αμπντελαζίζ Τζεράντ και ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Σαΐντ Σενγκριά.

Η ομιλία του Τεμπούν ήταν σύντομη για να ευχηθεί "καλή χρονιά σε όλους τους Αλγερινούς", "πολύ καλύτερη από το 2020".

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στις 13 Δεκεμβρίου όταν ανακοίνωσε μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Twitter την επιστροφή του "το συντομότερο δυνατό".

Ηλικίας 75 ετών και μανιώδης καπνιστής, ο Τεμπούν είχε αναχωρήσει από στρατιωτικό νοσοκομείο στο Αλγέρι για ένα εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία στις 28 Οκτωβρίου, αφότου προβλήθηκε από την Covid-19.

Ολοκλήρωσε την θεραπεία του και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά παρέμεινε στη Γερμανία για την περίοδο της ανάρρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ