Ο Ουρίμπε θέλει να σκοτώσει τον Τσάβες

Ένα από τα ηγετικά στελέχη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε ότι έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για τη δολοφονία των ομολόγων του της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα .

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο αντάρτης Ιβαν Μάρκες που είναι μέλος της διεύθυνσης του FARC αναφέρει: "Ο πραγματικός τρομοκράτης, είναι ο Αλβάρο Ουρίμπε. Επιχειρεί και συνεχίζει να προσπαθεί να σκοτώσει τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες".

Η ανακοίνωσή του δημοσιεύτηκε και μεταδόθηκε από το Βολιβιανό πρακτορείο ειδήσεων ABP που πρόσκειται στους αντάρτες.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι κολομβιανές μυστικές υπηρεσίες "έχουν στείλει στη Βενεζουέλα πάνω από εκατό μυστικούς πράκτορες στην προσπάθεια δολοφονίας του Τσάβες".

Σύμφωνα με τον Ιβαν Μάρκες, που το πραγματικό του όνομα είναι Λουτσιάνο Μαρίν, οι ίδιες υπηρεσίες της Κολομβίας "εκπαιδεύουν μια ομάδα δολοφόνων για να τους στείλουν στον Ισημερινό με σκοπό τη δολοφονία του Ραφαέλ Κορέα".

Το κείμενο δημοσιοποιήθηκε μετά από νέα έκκληση του Τσάβες να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι, και τη στιγμή που εκπονείται ένα πολιτικό σχέδιο στην περιοχή, όπου οι κολομβιανές αρχές που υποστηρίζονται σθεναρά από τις ΗΠΑ κατηγορούν τις γειτονικές τους χώρες, Βενεζουέλα και Ισημερινό, που κυβερνώνται από αριστερούς ηγέτες, ότι συνεργάζονται με τους μαρξιστές αντάρτες.
Πηγή: skai.gr