Ο νεότερος χειρουργός στον κόσμο

Ξέρουμε πως οι γονείς είναι, συνήθως, περήφανοι για τα παιδιά τους.

Οι γονείς, όμως, του 15 ετών Ντιλιπάν Ράζ από τη νότιο Ινδία ξεπέρασαν κάθε όριο: γιατροί και οι δύο, άφησαν, λέει, τον γιο τους να χειρουργήσει-συγκεκριμένα, να πραγματοποιήσει καισαρική τομή σε μία ασθενή τους. Μαγνητοσκόπησαν μάλιστα την επέμβαση κι έδειξαν, ύστερα με καμάρι το βίντεο σε συναδέλφους τους.

Γιατί το έκαναν; Για ν\' αποκτήσει, λένε κάποιες πληροφορίες, μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως ο νεότερος χειρουργός στον κόσμο!

Τώρα, μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση στην Ινδία, μέλη της οικογένειας του Ντιλιπάν λένε πως ο νεαρός απλώς βοηθούσε τους γονείς του στην επέμβαση.

Οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας όπου μένει η οικογένεια διέταξαν ένορκη διοικητική εξέταση και οι γονείς του 15χρονου διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν την άδειά τους αν αποδειχθεί ότι άφησαν όντως τον κανακάρη τους να χειρουργήσει.

Βέβαια, οι Ινδοί φημίζονται για το πάθος τους να σπάζουν ρεκόρ για να μπουν στο βιβλίο Γκίνες: μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο μας οδήγησε, για παράδειγμα, στον Φαρχάτ που πληκτρολογεί, λέει, 60 λέξεις το λεπτό χρησιμοποιώντας μόνον ένα δάχτυλο.

Ο γιος του, Ουμπέζ, δήλωσε πως αν και κανονικά τα παιδιά πρέπει να κάνουν περήφανους τους γονείς τους, ο ίδιος είναι εξαιρετικά υπερήφανος για τον πατέρα του.

Α, υπάρχει κι ο Ντίπακ Σάρμα που κατάφερε, λέει, να στείλει τον εντυπωσιακό αριθμό των 182.689 γραπτών μηνυμάτων μέσα σ\' ένα μήνα γιατί ήθελε να δει κι αυτός το όνομά του γραμμένο στο βιβλίο Γκίνες.

Υπολογίστε εσείς πόσα SMS έστελνε ο Ντίπακ κάθε μέρα, κάθε ώρα. Εγώ κουράστηκα να μετρώ.

Ο καθένας, διαβάζω επίσης στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον φακίρη, να ξαπλώσει δηλ. σε κρεβάτι με καρφιά, αφού το βάρος του σώματος μοιράζεται σε πολλά καρφιά και έτσι η δύναμη που ασκείται σε κάθε σημείο επαφής δέρματος-καρφιού είναι μικρή.

Μην το δοκιμάσετε, πάντως!
Πηγή: Πηγή: BBC