Ο Μπαν Γκι Μουν ζητά αυτοσυγκράτηση

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, απαίτησε από το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, καταδικάζοντας τον τραγικό θάνατο μιας μητέρας και των τεσσάρων παιδιών της στην Γάζα, την Τρίτη.

Παράλληλα, υπενθύμισε στις αμυντικές ισραηλινές δυνάμεις την ευθύνη που έχουν να προστατεύουν τους πολίτες με βάση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, στη διάρκεια των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων.

Ωστόσο, ο γγ του ΟΗΕ καταδίκασε και τη ρίψη ρουκετών από Παλαιστίνους κατά ισραηλινών στόχων, ζητώντας από τη Χαμάς και άλλα παλαιστινιακά κινήματα \"να σταματήσουν αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες\" και υπογραμμίζοντας ότι οι περιοχές όπου ζούν πολίτες τη Λωρίδα της Γάζας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως βάση εξαπόλυσης ρουκετών\" κατά του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, αποχώρησαν από τη Λωρίδα της Γάζας οι ισραηλινοί στρατιώτες που συμμετείχαν σε επιχείρηση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε μια Παλαιστίνια και στα τέσσερα παιδιά της.

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής της νότιας στρατιωτικής περιοχής, διόρισε έναν συνταγματάρχη επικεφαλής της έρευνας για το θάνατο των αμάχων.

Ο στρατιωτικός αυτός θα πρέπει να παρουσιάσει μέχρι την Τετάρτη τα συμπεράσματα του, βασιζόμενος στις μαρτυρίες των στρατιωτών, των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν και των εικόνων από τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

Πηγή: skai.gr