Κλείσιμο

Στην «αντεπίθεση» ο Μασκ - Πήρε πίσω τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Ανέβηκε η μετοχή της Tesla - Πέρασε στη δεύτερη θέση ο  Μπερνάρ Αρνό

Ο Ίλον Μασκ ξαναπήρε πίσω τον «τίτλο» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφού τον έχασε μόνο για λίγα λεπτά εξαιτίας της απότομης πτώσης της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Μασκ κατέβηκε μόνο για λίγο από την κορυφή καθώς φαίνεται ότι του στοίχισε πολύ ακριβά η πώληση μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Τwitter.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πρόεδρος της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH που κράτησε για λίγο τον τίτλο, ξαναέπεσε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας προσωπική περιουσία 185,3 δισεκ. δολαρίων.

Πέρσι ο Αρνό βρισκόταν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας του Forbes, πίσω από τον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με το περιοδικό, η προσωπική περιουσία του ανέρχεται σήμερα στα 185,4 δισεκ. δολάρια, έναντι 185,3 δισεκ. δολαρίων του Μασκ.

Η μετοχή της Tesla, η οποία έχει απολέσει πάνω από το 47% της αξίας της αφότου ο Μασκ προχώρησε στην εξαγορά του Twitter, υποχωρεί σήμερα κατά 2,7%. Η περιουσία του Μασκ έχει μειωθεί κατά περίπου 70 δισ. δολάρια αφότου πρότεινε να αγοράσει το Twitter, τον περασμένο Απρίλιο.

Πηγή: skai.gr