Νικήθηκε η αλ Κάιντα

Η αλ Κάιντα έχει ουσιαστικά νικηθεί στο Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία και σχεδόν σε όλον τον κόσμο, τόνισε ο αρχηγός της CIA Μάικλ Χέιντεν σε συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον Ποστ.

\"Γενικά πάμε πολύ καλά\", είπε ο Χέιντεν, αναφέροντας σημαντικές νίκες εναντίον του δικτύου του Οσάμα μπιν Λάντεν και των συμμάχων του.

Ο Χέιντεν πρόσθεσε πως η επιτυχίες κατά της τρομοκρατίας επεκτείνονται και στην περιοχή κατά μήκος των συνόρων Αφγανιστάν - Πακιστάν, όπου πιστεύεται πως κρύβεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως παραμένει πρώτη προτεραιότητα η σύλληψη ή ο θάνατος του Μπιν Λάντεν και του υπαρχηγού του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, αλλά διευκρίνισε πως είναι δύσκολο να εντοπιστούν στις απομακρυσμένες περιοχές που κρύβονται.

Επίσης αναφέρθηκε σε σημαντικά πλήγματα κατά της εκπαίδευσης νέων μελών της αλ Κάιντα στην περιοχή, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όμως, αν και ο απολογισμός του είναι αισιόδοξος, ο Χέιντεν εξέφρασε την ανησυχία ότι η πρόοδος εναντίον της αλ Κάιντα μπορεί να σταματήσει ή να αντιστραφεί εξαιτίας της αδιαφορίας και της επιστροφής στην κατάσταση που επικρατούσε πριν την 11η Σεπτεμβρίου.
Πηγή: skai.gr