Νέες βόμβες από Πεκέρ: Ο Σοϊλού έδινε καλάσνικοφ σε πολίτες κατά την απόπειρα πραξικοπήματος

Νέες βόμβες από Πεκέρ: Ο Σοϊλού έδινε καλάσνικοφ σε πολίτες κατά την απόπειρα πραξικοπήματος

Nέες «βόμβες» εναντίον του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, εκτόξευσε μέσω twitter, ο γνωστός και ως «αρχιμαφιόζος», Σεντάτ Πεκέρ.

Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο Τούρκος υπουργός είχε εφοδιάσει με καλάζνικοφ, παράνομα, πολιτικές ομάδες κατά τη διάρκεια, αλλά και έπειτα απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά ο Πεκέρ στις αναρτήσεις του, ένα λευκό αυτοκίνητο φορτωμένο με ένα κιβώτιο καλάσνικοφ, έσπευσε στο Μπαλάτ, μια συντηρητική γειτονιά στην Κωνσταντινούπολη, καθώς στελέχη του στρατού προσπαθούσαν να καταλάβουν την εξουσία τη νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016.

«Ο Οσμάν Τομακίν ήρθε για την παράδοση των όπλων με ένα μαύρο VW Passat», γράφει ο Πεκέρ, αναφερόμενος σε έναν υψηλά ιστάμενο υποστηρικτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Παράλληλα προσθέτει πως το αυτοκίνητο ήταν καταχωρημένο στο όνομα του επαρχιακού πρόεδρου της νεολαίας του AKP, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να το  σταματήσει η αστυνομία», ενώ, αναφέρει πως τόσο ο πρόεδρος του κλάδου νεολαίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), όσο και ένας δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχαν επίσης στη διανομή των παράνομων όπλων, πρόσθεσε.

Κατά τον Πεκέρ, ο Σοϊλού παρείχε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από πολίτες όταν επιδίωξαν να εισβάλουν στα γραφεία του Τουρκικού Ινστιτούτου Ραδιοτηλεόρασης (TRT) αφού ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είχε καταληφθεί από πραξικοπηματίες στρατιώτες.

«Αυτά τα όπλα δεν είναι καταχωρημένα στις κρατικές αποθήκες», τονίζει.

«Πιστεύω ότι τέτοιες δομές πρέπει να υπάρχουν, υπερασπίζομαι το πνεύμα του Teşkilat-Mah Mahsusa», είπε, αναφερόμενος στην οργάνωση που ήταν υπεύθυνη για μυστικές επιχειρήσεις κατά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πέρα από τα παραπάνω ωστόσο, ο Πεκέρ δηλώνει ότι ο Σοϊλού συνέχισε να διανέμει όπλα και μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος, σχολιάζοντας μάλιστα πως ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίχθηκε από μια «αμφιβόλου ταυτότητας οργάνωση» που ήθελε να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το μεγαλύτερο μέρος μιας συνωμοσίας για να προκαλέσει το εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημα και να δρομολογήσει εμφύλιο πόλεμο είναι αυτά τα όπλα που διένειμες σε πολλές οργανώσεις κάτω από το τραπέζι μετά τις 15 Ιουλίου», λέει απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού.

Πηγή: ahvalnews