Νέα αντιπαράθεση Τραμπ - Νιέτο για το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ με Μεξικό

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε για άλλη μια φορά την Τρίτη εναντίον του Μεξικού.

Τόνισε πως η κυβέρνηση της χώρας αυτής δεν συμβάλλει στην ανάσχεση των ροών παράτυπων μεταναστών προς τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ επανέλαβε την προεκλογική του υπόσχεση πως η μεξικανική κυβέρνηση θα πληρώσει για να ανεγερθεί το τείχος στα σύνορα των δύο κρατών που θέλει ο Ρεπουμπλικάνος.

«Στο τέλος, το Μεξικό θα πληρώσει το τείχος», είπε ξανά ο Τραμπ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του σε μια προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στο Νάσβιλ του Τενεσί. Οι μεξικανικές αρχές «δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματάνε τον κόσμο που περνάει από το Μεξικό, από την Ονδούρα κι από όλες αυτές τις χώρες. Δεν κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν», επέμεινε.

Η μεξικανική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να δαπανήσει
χρήματα για την ανέγερση τείχους στα σύνορα της χώρας με τις ΗΠΑ.

Ο Μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο επανέλαβε την Τρίτη ότι η χώρα του δεν θα πληρώσει «ποτέ» το τείχος που ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα των δύο χωρών προκειμένου να εμποδίζονται παράτυποι μετανάστες να περνούν στην επικράτεια των ΗΠΑ.

«Πρόεδρε Τραμπ: ΟΧΙ. Το Μεξικό δεν θα πληρώσει ΠΟΤΕ το τείχος. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Ειλικρινά, το Μεξικό», έγραψε ο Πένια Νιέτο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: skai.gr