εθνική οδός

Κακοκαιρία Barbara: Άνοιξαν Εθνική και Αττική Οδός και για τα βαρέα οχήματα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, αυτή την στιγμή παρατηρείται ύφεση των φαινομένων και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Ωστόσο, η εικόνα μπορεί να αλλάξει αργότερα

Κλείσιμο

Μπόνους στους καλούς δασκάλους

Οι καλοί δάσκαλοι στη Βουλγαρία θα αμείβονται κατά 30% περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για τη διαφοροποίηση του συστήματος αμοιβών των Βούλγαρων δασκάλων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ξεκινά την προσεχή Δευτέρα, σε 27 σχολεία σε όλη τη χώρα και θα έχει διάρκεια 15 ημερών στην παρούσα φάση. "Δεν είμαι σίγουρος ότι η δοκιμαστική περίοδο θα είναι επιτυχημένη, αλλά είμαι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα", σχολίασε ο κ. Βούλτσεφ.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου θα αξιολογείται η απόδοση των δασκάλων στη βάση δέκα κριτηρίων και όταν το σύστημα αυτό εφαρμοστεί κανονικά στο σύνολο των σχολείων της χώρας, οι δάσκαλοι θα αξιολογούνται μια φορά ετησίως και βάσει αυτής της αξιολόγησης θα καθορίζεται ο μισθός τους για την επόμενη χρονιά.

Η βουλγαρική κυβέρνηση θα διαθέσει το ποσό των 13 εκ. λέβα (περίπου 6,5 εκ. ευρώ) για την εφαρμογή του συστήματος διαφοροποίησης αμοιβών των Βούλγαρων δασκάλων.
Πηγή: skai.gr