Για ξέπλυμα χρήματος ερευνάται ο Μπερνάρ Αρνό

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, η οποία στη Γαλλία δεν συνεπάγεται απαραιτήτως παραπτώματα από τους ενδιαφερόμενους,

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ερευνά οικονομικές συναλλαγές στις οποίες εμπλέκονται ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) Μπερνάρ Αρνό και ο Ρώσος επιχειρηματίας Νικολάι Σαρκίσοφ.

Επιβεβαίωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, η οποία στη Γαλλία δεν συνεπάγεται απαραιτήτως παραπτώματα από τους ενδιαφερόμενους, για τους οποίους ισχύει το τεκμήριο αθωότητας.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη τη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών Tracfin, ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Σαρκίσοφ είχε αποκτήσει ακίνητα σε πολυτελές θέρετρο των Άλπεων μέσω μιας σύνθετης συναλλαγής στην οποία ο Αρνό, μέσω μιας από τις εταιρείες του, είχε παράσχει δάνειο.

Ο εκπρόσωπος του Αρνό αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters, όπως και η πλευρά του Σαρκίσοφ. Η εφημερίδα Le Monde είχε επικαλεστεί πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Αρνό, διαβεβαιώνοντας ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με πλήρη σεβασμό της γαλλικής νομοθεσίας.

Η Tracfin πέρυσι ενίσχυσε τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών πράξεων στις οποίες εμπλέκονται Ρώσοι ολιγάρχες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
 

Πηγή: reuters.com
TAGS: Γαλλία