Κινδυνεύουν άνθρωποι στη Νέα Υόρκη- Σε τεράστια λίμνη μετατράπηκε η αμερικανική μεγαλούπολη- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πλάνα που έκαναν το γύρω του κόσμου, έδειχναν αυτοκίνητα να προσπαθούν να περάσουν μέσα από ιδιαίτερα μεγάλα ύψη συσσωρευμένων υδάτων που πήραν την μορφή δίνης, στη γειτονιά Sunset Park του Μπρούκλιν.

Σκηνές που παραπέμπουν μετα-αποκαλυπτική ταινία του Χόλιγουντ, διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στη Νέα Υόρκη όπου από σήμερα το πρωί σφοδρές καταιγίδες έπληξαν την κομητεία, μετατρέποντας τους τοπικούς δρόμους σε ποτάμια με την βροχή να ξεσπά σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αυτοκινητιστών.

luilulu

Πλάνα που έκαναν το γύρω του κόσμου, έδειχναν αυτοκίνητα να προσπαθούν να περάσουν μέσα από ιδιαίτερα μεγάλα ύψη συσσωρευμένων υδάτων που πήραν την μορφή δίνης, στη γειτονιά Sunset Park του Μπρούκλιν.

rgege

Βίντεο που τραβήχθηκε από κινητό, κατέγραψε σκηνές πανικού σε αστικό λεωφορείο στη 18th Avenue και 60th Street στη γειτονιά Bensonhurst του Μπρούκλιν ορμητικά νερά να χτυπούν με την μορφή πλημμύρας μέσα στο όχημα το οποίο ήταν γεμάτο επιβάτες, ανάμεσά τους και παιδιά.

Οι τεράστιοι δρόμοι του «μεγάλου μήλου» δεν είχαν καλύτερη εικόνα βέβαια, καθώς οι οδοί Brooklyn- Queens Expressway, Belt Parkway και Prospect Park Expressway μετατράπηκαν σε ποτάμια γεμάτα με μερικώς πλημμυρισμένα αυτοκίνητα που είχε εγκαταλειφθεί- καθηλωθεί σε χείμαρρους από φερτά υλικά και συντρίμμια.

vvfvddf

Η Μητροπολιτική Αρχή Συγκοινωνιών παρακάλεσε τους επιβάτες να μείνουν στα σπίτια τους αν είναι δυνατόν.

Σχεδόν κάθε δρομολόγιο του μετρό ανεστάλη, τουλάχιστον εν μέρει ή άλλαξε διαδρομή ή λειτουργούσε με μεγάλες καθυστερήσεις.

Ενδεικτικά, δύο από τις τρεις γραμμές του Metro-North Railroad δεν λειτουργούσαν.

iii

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη Νέα Υόρκη, την κοιλάδα Χάντσον και το Λονγκ Άιλαντ .

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη, απειλητική για τη ζωή καταιγίδα», είπε η Χότσουλ σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό NY1.

«Μείνετε σε αυτό για τις επόμενες 20 ώρες», πρόσθεσε.

Παράλληλα και ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους πέντε δήμους της πόλης και προέτρεψε τους Νεοϋορκέζους να μείνουν στο σπίτι ή να βρουν καταφύγιο σε ασφαλή κτίρια.

«Αυτή είναι μια επικίνδυνη κατάσταση και δεν έχει τελειώσει», είπε.

ukyky

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για ξαφνικές πλημμύρες, επικαλούμενη μια «επικίνδυνη και απειλητική για τη ζωή κατάσταση» που προκλήθηκε από την καταιγίδα.

«Μην επιχειρήσετε να ταξιδέψετε εκτός εάν μετακινείστε οργανωμένα από περιοχή που υπόκειται σε πλημμύρες ή έχετε λάβει εντολή εκκένωσης», αναφέρει προειδοποιητικό μήνυμα για έκτακτη ανάγκη που εστάλη νωρίτερα το πρωί.

Ο συναγερμός για την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων είναι σε ισχύ έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου για ολόκληρη την πολιτεία, με βροχοπτώσεις.

oi;i;ii

Πηγή: skai.gr