Μόσχα κατά ΟΗΕ: Δεν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από την Ιντλίμπ

Την πρόσφατα αναφορά του ΟΗΕ που έκανε λόγο για πάνω από 800.000 εκτοπισμένους στην Ιντλίμπ απέρριψε η Μόσχα. «Η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ρώσων συμμάχων τους εναντίον του Ιντλίμπ, που ελέγχεται εν μέρει από τζιχαντιστές και αντάρτες, προκάλεσε τον εκτοπισμό περισσότερων από 800.000 ανθρώπων από το Δεκέμβριο» είχε αναφέρει ο Οργανισμός στις 13 Φεβρουαρίου. Για 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από την επαρχία είχε κάνει λόγο η Άγκυρα. 

«Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση σε αναφορές για ‘’περίπου 1 εκατ.’’ εκτοπισμένους» δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη συμφιλίωση της Συρίας υποναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ.

«Οι πληροφορίες σχετικά με τις υποτιθέμενες ‘’εκατοντάδες χιλιάδες’’ πολιτών, κατοίκων της επαρχίας που κατευθύνονται προς τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας εξαιτίας των στρατιωτικών συγκρούσεων μεταξύ τρομοκρατών και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της επαρχίας δεν είναι αληθείς» επέμεινε ο Ζουράβλεφ.

Δεν υπήρξαν «επαληθεύσιμες φωτογραφίες ή βίντεο» που να αποδεικνύουν αυτή την «έξοδο» πρόσθεσε. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μαχητές πιστοί στην Άγκυρα και υποστηριζόμενοι από τουρκικό πυροβολικό είχαν επιτεθεί στις άμυνες του συριακού στρατού κοντά στα χωριά Qmenas και Nerab στην Ιντλίμπ.
 

Πηγή: skai.gr