Καταιγίδα

Μπαράζ προειδοποιητικών μηνυμάτων από το 112: Στην Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Φθιώτιδα και Ιθάκη - Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

Από λάθος το μήνυμα στην Αττική - Η κακοκαιρία Elias αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες - Σε επιφυλακή η κρατική μηχανή

Κλείσιμο

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.087 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 9 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο νησί της Καραϊβικής ανέρχεται σε 1.012 νεκρούς επί συνόλου 148.918 μολύνσεων μέχρι εδώ.

Η πρωτεύουσα Αβάνα, που συνεχίζει να αποτελεί επίκεντρο της επιδημίας, κατέγραψε 408 μολύνσεις, ενώ ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 344,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, παραμένοντας πάντως ο υψηλότερος στη χώρα.

Για να θέσει υπό έλεγχο το νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη νήσο από τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας της Κούβας άρχισε τη 12η Μαΐου μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala.

Η εκστρατεία επεκτάθηκε πέρα από την πρωτεύουσα, στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας (δυτικά), στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου 2,7 εκατ. πολίτες ως αυτό το στάδιο.

Σκοπός των αρχών της Κούβας είναι πριν από τα τέλη Ιουλίου να έχει ανοσοποιηθεί ουσιαστικά όλος ο πληθυσμός της Αβάνας (2,2 εκατ. κάτοικοι) και μέσα στη χρονιά να έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ