Κλείσιμο

Κρεμλίνο: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από την Ουκρανία - Επίθεση με drone  στην προεδρική κατοικία (βίντεο)

Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με 2 ουκρανικά drones ισχυρίζεται ότι απέτρεψε η Μόσχα - Επιβλήθηκε απαγόρευση πτήσης drones και στην Αγ. Πετρούπολη

Απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Πούτιν ισχυρίζεται ότι απέτρεψε η Μόσχα. 

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι σταμάτησε μια επίθεση με drone στην προεδρική κατοικία. 

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 2 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχείρησαν να στοχοποιήσουν την κατοικία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν χθες το βράδυ γύρω στις 3 το πρωί σε μια προφανή «απόπειρα δολοφονίας» με drone, τα οποία καταρρίφθηκαν χρησιμοποιώντας συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

«Θεωρούμε τις ενέργειες αυτές τρομοκρατική απόπειρα και επίθεση κατά της ζωής του προέδρου» Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε η ρωσική προεδρία, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ να διευκρινίζει ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στην προεδρική κατοικία και πως δεν υπάρχουν υλικές ζημίες στο Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να λάβει αντίποινα όπου και όταν κρίνει σκόπιμο», πρόσθεσε η ρωσική προεδρία.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει στήλη καπνού επάνω από το Κρεμλίνο. 

Το βίντεο αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ομάδα κατοίκων στην περιοχή απέναντι από το Κρεμλίνο στην απέναντι όχθη του Μόσχοβα και δημοσιεύθηκε από ρωσικά μέσα περιλαμβανομένου του Telegram και του ενημερωτικού μέσου του ρωσικού στρατού Zvezda.
 

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και ότι αυτήν την στιγμή ο ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

«Το Κρεμλίνο διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει όταν και όπως θεωρεί κατάλληλο», τονίζει το πρακτορείο Intefax από την πλευρά του.

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα διεξαχθεί στην Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Μόσχα: «Σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια»

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα πρόκειται για ένα ακόμα κύμα επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει οι ουκρανικές δυνάμεις με drones που στοχεύουν στη ρωσική επικράτεια.

«Δύο μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα στόχευσαν το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρών ενεργειών που έγιναν από τον στρατό και τις ειδικές υπηρεσίες με την χρήση στρατιωτικού συστήματος ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Αντιμετωπίζουμε τις πράξεις αυτές ως σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου που πραγματοποιήθηκε τις παραμονές της Ημέρας της Νίκης και της παρέλασης της 9ης Μαΐου, κατά την οποία σχεδιάζεται να παραστούν ξένοι καλεσμένοι...

«Η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει απάντηση όπου και όταν το θεωρήσει σκόπιμο».

Απαγορεύτηκε η πτήση drones σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη

Η δημοτική αρχή της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drones.

Μετά τη Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη απαγόρευσε επίσης την πτήση drones πάνω από την πόλη, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Fontanka. Η απαγόρευση - που αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση των ρωσικών αρχών για επίθεση από drones στο Κρεμλίνο - θα ισχύει έως τις 15 Μαΐου και για πτήσεις σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων γύρω από την πρώην «πρωτεύουσα των τσάρων». 

Απαγόρευση χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών υιοθετήθηκε επίσης στο Σερπούκοβ, μια πόλη κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της τοπικής διοίκησης.
 

Πηγή: skai.gr