Κορωνοϊός: Η Ιταλία ανακοίνωσε ταξιδιωτική απαγόρευση για 3 ακόμη Βαλκανικά έθνη

Την επιβολή ταξιδιωτικής απαγόρευσης σε τρία ακόμη Βαλκανικά έθνη ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ιταλική λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου περιέχει τώρα 16 έθνη με τις νέες προσθήκες, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, ανακοίνωσε ο ιταλός υπουργός Υγείας στο Facebook. Ταξιδιώτες, που ήταν σε αυτές τις χώρες τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην Ιταλία.

"Η επιδημία βρίσκεται στη δυσκολότερη φάση στον κόσμο. Χρειάζεται μέγιστη προσοχή για να υπερασπιστούμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μέχρι τώρα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπεράντσα.

Ο κατάλογος των απαγορευμένων χωρών περιελάμβανε την Αρμενία, το Μπαχρέιν, το Μπαγκλαντές, τη Βραζιλία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Χιλή, το Κουβέιτ, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Μολδαβία, το Ομάν, τον Παναμά, το Περού, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο.

Από τη στιγμή που ξέσπασε ο COVID-19 στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουν πεθάνει σχεδόν 585.000 άνθρωποι σε 188 χώρες και περιοχές.

Πάνω από 13,58 εκατομμύρια κρούσματα του ιού έχουν αναφερθεί παγκοσμίως, ενώ πάνω από 7,6 εκατομμύρια ασθενείς έχουν αναρρώσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ.


 
Πηγή: skai.gr