Κλείσιμο

Κόκκινος συναγερμός στην Κένυα

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας στην Κένυα μετά την προειδοποίηση του Στέητ Ντηπάρτμεντ και των υπηρεσιών του ΟΗΕ για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας ενάντια σε δύο ξενοδοχεία στο Ναϊρόμπι.
«Δεν παίρνουμε κανένα ρίσκο. Με ενισχυμένη την ασφάλεια οποιοσδήποτε έχει την πρόθεση να εξαπολύσει επιθέσεις δεν θα το κάνει εύκολα» τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσαρλς Κόσγκι. «Έχουμε ενισχύσει την ασφάλεια παντού ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνουν επιθέσεις. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε» πρόσθεσε.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί από το πρωί γύρω από όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Κένυας. «Δύο σημαντικές διπλωματικές αποστολές έλαβαν αξιόπιστες πληροφορίες για το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ναϊρόμπι σήμερα το πρωί σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία, το Στάνλεϊ και το Χίλτον» ανακοίνωσε χθες η υπηρεσία ασφαλείας του ΟΗΕ στο Ναϊρόμπι δίχως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ προειδοποίησε επίσης χθες τους αμερικανούς πολίτες στην Κένυα για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις «τις επόμενες ημέρες».
Πηγές: ΑΠΕ - Γαλλ. Πρακτ.

Πηγή: skai.gr