«Κίνημα πετσέτας» στην Ελλάδα, αλλά στην Κόστα ντελ Σολ δίνουν τη «μάχη» της ξαπλώστρας – Δείτε video

Μιλάμε για… «εμπόλεμη ζώνη», με ανθρώπους των ξενοδοχείων να κάνουν κουμάντο σε παραλίες και πισίνες και να αφαιρούν τις πετσέτες όσων κατάφεραν να πάνε νωρίς για να πιάσουν μια θέση

Η πρωινή βιασύνη για να πιάσουν μια ξαπλώστρα αποτελεί εδώ και καιρό μια «ιεροτελεστία» για τους Βρετανούς που κάνουν διακοπές στην Κόστα ντελ Σολ, στην Ισπανία

Ωστόσο, φέτος τα πράγματα φαίνεται να έχουν ξεφύγει. Σε ρεπορτάζ και βίντεο που δημοσιεύει η «Daily Mail», σε συγκεκριμένο ισπανικό θέρετρο, άνθρωποι στέκονται στην ουρά, πριν καν χαράξει το πρώτο φως της μέρας, για να εξασφαλίσουν μια ξαπλώστρα! 

Σε ένα all inclusive ξενοδοχείο, μάλιστα, ρίχνονται στη «μάχη της ξαπλώστρας» μόλις ακούσουν το σφύριγμα του υπεύθυνου παραλίας. Τότε δεκάδες άνθρωποι εφορμούν για να αρπάξουν μια ξαπλώστρα. 

Ο Craig Trapps, ο οποίος διέμενε στο ξενοδοχείο Estival Torrequebrada στη Μάλαγα, τράβηξε βίντεο από τη ξεκαρδιστική στιγμή. «Κατάφερα να μπω στον χώρο της πισίνας πριν ανοίξει! Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει άνθρωπος που αρπάζει οκτώ ξαπλώστρες. Μου αφαίρεσαν τις πετσέτες μου οι Ισπανοί και η κατάσταση έγινε άσχημη και παραλίγο να καταλήξει σε καυγά».

Η «μάχη» της ξαπλώστρας

Πολλοί από τους τουρίστες, γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετή ώρα στην ουρά, φέρνουν μαζί τους καρέκλες για να κάθονται, αλλά και το βιβλίο τους καθώς η αναμονή είναι πάντα μεγάλη. Κάποιοι σχολιάζουν ότι το θέαμα είναι τραγικό. Έχουν πληρώσει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για τα πακέτα των διακοπών τους κι όμως υποχρεώνονται σε τέτοιες υποτιμητικές διαδικασίες, που μόνο με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση δεν συμβαδίζουν.

Μιλάμε για… «εμπόλεμη ζώνη», με ανθρώπους των ξενοδοχείων να κάνουν κουμάντο σε παραλίες και πισίνες και να αφαιρούν τις πετσέτες όσων κατάφεραν να πάνε νωρίς για να πιάσουν μια θέση, αλλά και για Ισπανούς τουρίστες που, επίσης, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την καλύτερη θέση -όχι πάντα με τον πιο ευγενικό τρόπο. Κάποιοι, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να καρφώνουν ισπανικές σημαίες στο σημείο της παραλίας που βρίσκουν ξαπλώστρα ως ένδειξη κατάκτησης ενός μικρού κομματιού άμμου! 

Η «μάχη» της ξαπλώστρας

Πηγή: skai.gr