Σε άγνωστη τοποθεσία η συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Πούτιν – Η κατασκευή διαστημικής βάσης (!) στην ατζέντα

Το τρένο του Κιμ φέρεται να κατευθύνεται βόρεια, μακριά από το Βλαδιβοστόκ - ο Ρώσος πρόεδρος  αναμένεται να ζητήσει όπλα από την Βόρεια Κορέα και θα δώσει σε αντάλλαγμα διαστημική τεχνογνωσία και προμήθειες τροφίμων

Στη Ρωσία έχει φτάσει από το πρωί με το θηριώδες, υπερπολυτελές και θωρακισμένο τρένο του ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Στις συνομιλίες που θα έχουν, ο Ρώσος πρόεδρος  αναμένεται να ζητήσει όπλα από την Βόρεια Κορέα και θα δώσει σε αντάλλαγμα διαστημική τεχνογνωσία και προμήθειες τροφίμων καθώς ο λαός του Κιμ - σύμφωνα με τη Δύση - λιμοκτονεί.

Η τοποθεσία και ο χρόνος συνάντησης των δύο ηγετών μένουν μεχρι αυτή την ώρα μυστικά, αν και αρχικά είχε διαρρεύσει στον Τύπο ότι θα βρεθούν για συνομιλίες στο Βλαδιβοστόκ,  στο περιθώριο του 8ου Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν 7 χιλιάδες εκπρόσωποι από σχεδόν 50 χώρες, όπως η Κίνα, Ινδία, Μογγολία, Μιανμάρ, Λάος, Ρωσία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες και άλλες.

Το τρένο του Κιμ φέρεται να κατευθύνεται βόρεια, μακριά από το Βλαδιβοστόκ. Σύμφωνα με το BBC, ενα πιθανό σημείο συνάντησης είναι το διαστημικό κέντρο Vostochny στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας. 

PINAKAS

Επίσης, ενώ η Δύση ανησυχεί για τις «προχωρημένες» διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών για προμήθεια της Μόσχας με όπλα (κυρίως βαλλιστικούς πυραύλους) στον πόλεμο της Ουκρανίας, Κιμ και Πούτιν φαίνεται να έχουν στην ατζέντα τους και άλλα, πιο… ενδιαφέροντα θέματα, όπως η κατασκευή από κοινού μιας διαστημικής βάσης! 

PINAKAS

A photo showing the lengths each missile can reach

Μια συνάντηση των δύο ηγετών στο κοσμοδρόμιο Vostochny θα ήταν συμβολική δεδομένου του ενδιαφέροντος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο στο διάστημα, λέει η Gabriela Bernal, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Βορειοκορεατικών Σπουδών στη Νότια Κορέα.

Οι συνομιλίες εκεί θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες να λάβει η Βόρεια Κορέα τεχνική βοήθεια από τη Ρωσία για το διαστημικό της πρόγραμμα, λέει, προσθέτοντας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε πρόσφατα δύο αποτυχημένες εκτοξεύσεις δορυφόρων.

Επίσης , σύμφωνα με το BBC, θέμα συζήτησής στην ατζέντα θα είναι και η κατασκευή από κοινού μιας βάσης στο διάστημα! 

Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον απείλησε με κυρώσεις τη Βόρεια Κορέα εάν παραδώσει όπλα στη Ρωσία ενώ Μόσχα και Πιονγιανγκ απάντησαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ. 

«Όπως γνωρίζετε, στις σχέσεις με τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι τα συμφέροντα των χωρών μας, όχι οι προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. «Στα συμφέροντα των δυο χωρών μας θα επικεντρωθούμε λοιπόν» τόνισε. 

Πηγή: skai.gr