Κατάθεση 15χρονου για το φονικό στην Κύπρο: Γιατί δεν με πείραξαν οι ληστές

Στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας βρέθηκε σήμερα ο 15χρονος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους, Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, όπου και έδωσε κατάθεση ως βασικός μάρτυρας, για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο της Κύπρου.

Ο ανήλικος γιος, είναι και ο μοναδικός μάρτυρας του φονικού, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 15χρονος είχε καταθέσει στην Αστυνομία, ότι ο ένας από τους δύο δράστες που του μίλησε με ακάλυπτο πρόσωπο είχε μούσι και, όπως του ανέφερε, έχει έναν γιο, γι’ αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Τον νεαρό συνόδευσαν παιδοψυχίατροι και άλλα πρόσωπα του υποστηρικτικού του περιβάλλοντος, ενδεχομένως και λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας.

Η κατάθεσή του δεν έγινε παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας. Από τα όσα ανέφερε ο 15χρονος, αναμένεται ότι θα δημιουργηθεί το υπόβαθρο, ούτως ώστε να κληθεί για κατάθεση και ο συλληφθείς ως ύποπτος.

Σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και αναγνωριστική παράταξη στην οποία ο 15χρονος γιος των θυμάτων, θα κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο συλληφθέντα ως το ένα πρόσωπο που είχε εισβάλει στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι προχθές είχε κληθεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας για κατάθεση και η θεία του παιδιού, με την οποία διαμένει μετά το έγκλημα.

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάννου, τόνισε πως ο ανήλικος είναι «αμέτοχος σε αυτό το εγκληματικό συμβάν», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο γιος του ζεύγους στοχοποιήθηκε.

Πηγή: philenews.com
Πηγή: Skai.gr