Καταδίκες μουσουλμάνων που σχεδίαζαν ανατίναξη αεροσκαφών

Το δικαστήριο Γούλγουιτς του Λονδίνου καταδίκασε σε ποινές που κυμαίνονται μέχρι και την ισόβια κάθειρξη τους τρεις μουσουλμάνους που κατηγορούνται για συμμετοχή στο σχέδιο για την ανατίναξη αεροπλάνων πάνω από τον Ατλαντικό, χρησιμοποιώντας υγρά εκρηκτικά, το 2006.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Ανταμ Χατίμπ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με το ελάχιστο όριο της ποινής του να είναι τα 18 χρόνια. Ο 25χρονος Ναμπεέλ Χουσέιν καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών, ενώ ο 39χρονος Μοχάμεντ Σαμίν Ούντιν σε φυλάκιση πέντε ετών και εννέα μηνών για την κατοχή πυροβόλου όπλου και σε φυλάκιση άλλων δεκαπέντε μηνών για την κατοχή υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της σπείρας ο 28χρονος Αμπντουλά Αχμεντ Αλι είχε καταδικαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου σε ισόβια κάθειρξη με το ελάχιστο όριο της ποινής να είναι τα σαράντα χρόνια.

Ανακοινώνοντας τις ποινές ο δικαστής περιέγραψε την επίθεση ως "σχέδιο σοβαρό και τολμηρό που ποτέ δεν αποδείχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου". "Είναι πολύ πιθανό ότι θα τα είχαν καταφέρει χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας", πρόσθεσε ο δικαστής.
Πηγή: skai.gr