Ισραήλ: Νεκρό το 12χρονο κορίτσι με αυτισμό και η γιαγιά του που πίστευαν ότι ήταν όμηροι της Χαμάς

Η είδηση έγινε γνωστή από την ισραηλινή κυβέρνηση - Το κορίτσι και η γιαγιά του αγνοούνταν από το κιμπούτς Νιρ-Οζ στο νότιο Ισραήλ

Νεκρή εντοπίστηκε η 12χρονη Νόγια Νταν και η 80χρονη γιαγιά της Καρμέλα που αγνοούνταν από το Κιμπούτς Νιρ-Οζ στο νότιο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όπως έκανε γνωστό η ισραηλινή κυβέρνηση.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε πως οι σοροί της Νόγια και της γιαγιάς της Καρμέλα ανακαλύφθηκαν χθες. Ευχαριστούμε όλους εσάς που κοινοποιήσατε την ιστορία της για να μας βοηθήσετε να τη φέρουμε σπίτι. Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει» αναφέρεται σε ανάρτηση στο Χ (Twitter).

Το 12χρονο κορίτσι με αυτισμό ήταν θαυμάστρια του Χάρι Πότερ. Μάλιστα για τον εντοπισμό της το Ισραήλ είχε ζητήσει από την συγγραφέα Τζ.Κέι Ρόουλινγκ να κάνει γνωστή την ιστορία της Νόγια, ώστε να εντοπιστεί και να επιστρέψει στο σπίτι της ζωντανή. 

Ταυτοποιήθηκαν ακόμη ένα αγόρι και μια γυναίκα που απανθρακώθηκαν 

Ένα αγόρι και μια γυναίκα, ήταν επίσης μεταξύ των πολυαρίθμων ανθρώπων που σκότωσαν ένοπλοι της Χαμάς σε χωριό στα ισραηλινά σύνορα, οι οποίοι εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν, 11 ημέρες μετά την επίθεση, δήλωσε η οργάνωση Zaka, που ειδικεύεται στην παροχή πρώτων βοηθειών και την περισυλλογή και ταυτοποίηση νεκρών.

Τα λείψανα από τα δύο αυτά θύματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτι που είχε καεί ολοσχερώς στο κιμπούτς Μπεερί, όπως ανακοίνωσε αργά χθες, Τετάρτη, η Zaka.

«Τα πτώματά τους απανθρακώθηκαν αφού δολοφονήθηκαν», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωση, χωρίς να δίνει τα ονόματα των νεκρών ούτε λεπτομέρειες για πιθανή συγγενική τους σχέση.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν προηγουμένως κάνει λόγο για τουλάχιστον 108 νεκρούς στο Μπεερί –περίπου το 10% του πληθυσμού του κιμπούτς. Τουλάχιστον άλλες δέκα τέτοιες ισραηλινές κοινότητες δέχθηκαν επίθεση από τους ενόπλους.

Πηγή: skai.gr