Ιράν: Βρέφος επέζησε μέσα στα ερείπια

Ένα κοριτσάκι έξι μόλις μηνών βρέθηκε ζωντανό μέσα στη σφιχτή αγκαλιά της νεκρής μάνας του που είχε καταπλακωθεί από μεγάλα κομμάτια τσιμέντου σε ένα από τα σπίτια της τραγικής πόλης Μπαμ.
Ο εντοπισμός του μικρού κοριτσιού ήταν μια σπάνια στιγμή χαράς μέσα στη γενική θλίψη για τη νέα μεγάλη φυσική καταστροφή που έπληξε το Ιράν. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της μικρής Νασίμ, τα αδελφάκια της και οι γονείς της ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια.
Το κοριτσάκι βρέθηκε ζωντανό 37 ώρες μετά την καταστροφή και η κατάσταση της υγείας της δεν είναι κακή αν και κανείς στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έζησε χωρίς τροφή, νερό μέσα στο κρύο και χωρίς αρκετό οξυγόνο.
Οι Έλληνες ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μιλούν για χάος στο Ιράν

Τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Μπαμ του Ιράν μετά τον καταστροφικό σεισμό, διαπίστωσαν οι Έλληνες ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που έφθασαν στην περιοχή προκειμένου να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα θύματα του φονικού σεισμού.
Το τριμελές κλιμάκιο των Ελλήνων ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ βρίσκεται στο νοσοκομείο «Ιμάμ Χομεϊνί», το οποίο έχει πληγεί πολύ σοβαρά από το σεισμό. Οι Έλληνες γιατροί τονίζουν ότι η ανάγκη σε χειρουργούς είναι άμεση διότι στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας χειρουργός.
Πηγή: skai.gr