Οι Ηνωμένες Πολιτείες δοκίμασαν την Τετάρτη το δικό τους «112» 

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε κάθε ζώνη ώρας από ακτή σε ακτή

Το δικό τους «112» δοκίμασαν την Τετάρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μια πανεθνική δοκιμή του ομοσπονδιακού συστήματος συναγερμού έκτακτης ανάγκης άρχισε να μεταδίδεται λίγο πριν τις 2:20 μ.μ. EDT (9.20 μ.μ. ώρα Ελλάδας) σε κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε κάθε ζώνη ώρας από ακτή σε ακτή.

Όπως αναφέρει το CBS, οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες ήταν προγραμματισμένο να λάβουν ένα μήνυμα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στα τηλέφωνά τους. Εκείνοι των οποίων οι τηλεοράσεις ή τα ραδιόφωνα ήταν ενεργοποιημένα όταν έγινε η δοκιμή θα έπρεπε επίσης να έχουν δει ή ακούσει ένα μήνυμα ειδοποίησης.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) πραγματοποίησε τη δοκιμή της Τετάρτης σε συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών. Τα μηνύματα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης που αποτέλεσαν τη δοκιμή χωρίστηκαν σε δύο ομάδες — το Σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης για ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και τις ασύρματες ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης για τα κινητά τηλέφωνα.

Πρόκειται για την έβδομη πανεθνική δοκιμή του Συστήματος Ειδοποίησης Έκτακτης Ανάγκης. Έξι προηγούμενες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2011 και Αυγούστου 2021.

Η Ρωσία δοκίμασε την Τετάρτη το δικό της σύστημα δημόσιας προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης, σημαίνοντας σειρήνες σε όλη τη χώρα και διακόπτοντας ορισμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, μετέδωσε το Reuters.

Πηγή: skai.gr