ΗΠΑ: Αντιδράσεις από το σχόλιο της Πελόζι για τη δίωξη Τραμπ - «Έχει το δικαίωμα να αποδείξει την αθωότητά του»

Το σχόλιο της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο twitter  - Αρνήθηκε να σχολιάσει ο,τιδήποτε ο Μπάιντεν

Το κατηγορητήριο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, σε αντίθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. 

«Η Μεγάλη Κριτική Επιτροπή ενήργησε βάσει των γεγονότων και του νόμου», έγραψε η Νάνσι Πελόζι. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι έχουν το δικαίωμα σε δίκη για να αποδείξουν την αθωότητά τους. Ας ελπίσουμε ότι ο πρώην Πρόεδρος θα σεβαστεί ειρηνικά το σύστημα που του παρέχει αυτό το δικαίωμα» συνέχισε. 

Η δημοσίευση αυτή της Νάνσι Πελόζι προκάλεσε αντιδράσεις καθώς αρκετοί έσπευσαν να επισημάνουν το «λάθος» της στη φράση «για να αποδείξει την αθωότητά του». 

Σύμφωνα με το uscourts.gov, μια βασική αρχή του συστήματος δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι κάθε άτομο που κατηγορείται για έγκλημα θεωρείται αθώο έως ότου αποδειχθεί ένοχος πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία σε δικαστήριο.

Ο Μπεν Σαπίρο της Daily Wire έγραψε στο Twitter: «Είναι «αθώος μέχρι να αποδειχθεί ένοχος» και όχι να «αποδείξει πως είναι αθώος».

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, απάντησε γράφοντας: «Λάθος. Τόσο προφανές λάθος. Οι περισσότεροι μαθητές της μέσης εκπαίδευσης το γνωρίζουν αυτό - τουλάχιστον συνήθιζαν να το γνωρίζουν, όταν οι πολίτες και το Σύνταγμα τηρούνταν στα σχολεία. Είσαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή».

Πηγή: skai.gr