Κλείσιμο

Ινδία: 25χρονος βίασε 5χρονη μέσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Στη σύλληψη ενός άνδρα 25 ετών προχώρησαν οι αρχές στο Νέο Δελχί καθώς κατηγορείται ότι βίασε ένα πεντάχρονο κορίτσι μέσα στους χώρους της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Ινδίας.

Όπως μεταδίδει το BBC, o άνδρας συνελήφθη την Κυριακή 2-2, μετά την καταγγελία του περιστατικού από τους γονείς του παιδιού.

Το κορίτσι, το οποίο δέχτηκε την επίθεση το πρωί του Σαββάτου, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι έχει υποστεί βιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι τοπικές αρχές στο πρακτορείο ειδήσεων PTI, η οικογένειά της 5χρονης ζει στους χώρους της πρεσβείας, όπου ο πατέρας εργάζεται ως μέλος του υπηρετικού προσωπικού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι υπάλληλος της πρεσβείας.

Είναι οδηγός στο επάγγελμα και διαμένει μαζί με τους γονείς του επίσης στους χώρους του προσωπικού της πρεσβείας καθώς εκεί εργάζεται ο πατέρας του.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ βρίσκεται στο Τσανακιαπούρι, στο κεντρικό Δελχί, όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές.

Το αυστηρά φρουρούμενο κτιριακό συγκρότημα απασχολεί προσωπικό από την Ινδία.

Σημειώνεται πως οι οικογένειες κατηγορούμενου και θύματος φαίνεται να γνωρίζονταν καλά.

Πηγές οι οποίες μίλησαν Hindustan Times αναφέρουν πως ο νεαρός δελέασε το κορίτσι παρασύροντάς το στο σπίτι του όταν το είδε να παίζει στην αυλή. Οι γονείς του έλειπαν όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Όταν η μικρή επέστρεψε στο σπίτι της είπε στη μητέρα της τι είχε συμβεί. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου , σύμφωνα με την αστυνομία, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είχε βιαστεί.

Το 2018 η κυβέρνηση θέσπισε την θανατική ποινή για τους βιαστές παιδιών εν μέσω έντονων αντιδράσεων έπειτα από δύο υποθέσεις, η μια με τον βιασμό και φόνο μιας οκτάχρονης και η άλλη με τον βιασμό μιας 16χρονης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει η Ινδία για τα ποσοστά εγκληματικότητας, κάθε τέταρτο θύμα βιασμού είναι παιδί. Το 94% των θυμάτων γνώριζαν τον δράστη.

ΠΗΓΗ: BBC