Κλείσιμο

Ηλεκτρονικό σκονάκι

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η "προσφορά" - έναντι- πληρωμής- έτοιμων λύσεων στα μαθηματικά από ένα γαλλικό διαδικτυακό τόπο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, στο www.faismesdevoirs.com τα παιδιά μπορούν με 5 ευρώ να αγοράσουν τις απαντήσεις σε απλά μαθηματικά προβλήματα, ενώ με 80 ευρώ μπορούν να αποκτήσουν μια πλήρη παρουσίαση μαθηματικής εργασίας για το τέλος του έτους, με τα αναγκαία συνοδευτικά σλάιντς και τη σχετική ομιλία ενώπιον του καθηγητή και των συμμαθητών.

Ο εμπνευστής του site δήλωσε ότι ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον των μαθητών, που το site αναγκάστηκε να διακόψει λίγη ώρα μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Όπως ήταν φυσικό, καθηγητές στη Γαλλία αντέδρασαν έντονα, χαρακτηρίζοντας "σοκαριστικό" και "ανόητο" το φαινόμενο, και "αντίθετο με το σκοπό της εκπαίδευσης".

Ο δημιουργός του site υπερασπίστηκε την ιδέα του, λέγοντας ότι οι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν, αν αγοράζουν λυμένα προβλήματα, γιατί οι λύσεις συνοδεύονται από εξηγήσεις για τον τρόπο επίλυσης. "Δεν τους δίνουμε μόνο το ψάρι, τους διδάσκουμε πώς να ψαρεύουν", είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr