Η Χαμάς «έλυσε» την εκεχειρία με ρουκέτες

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών σήμερα το πρωί κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά ύστερα από 16 μήνες εκεχειρίας.
Η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ, μετά την αιματηρή έκρηξη χθες, Παρασκευή, για την οποία κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά Παλαιστίνιοι που τη στιγμή της έκρηξης ξεκουράζονταν στην παραλία της Γάζας.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή και η εκτόξευση ρουκετών θα συνεχιστεί. Τα σιωνιστικά εγκλήματα αρχίζουν τη μάχη στους σιωνιστικούς τόπους», είπε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ. «Την επόμενη φορά, οι ρουκέτες θα πλήξουν τοποθεσίες στο βάθος της σιωνιστικής οντότητας. Οι επιθέσεις γίνονται ως απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα και τις δολοφονίες πολιτών στη Γάζα», ανέφερε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Ισραηλινοί θα έχουν ως μόνη επιλογή «τη βαλίτσα ή το φέρετρο».
Οι Ταξιαρχίες ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν επτά αυτοσχέδιες ρουκέτες, από τις οποίες μόνο η μια είχε κατεύθυνση την πόλη Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον αεροπορικό βομβαρδισμό και άλλες επιδρομές του ισραηλινού στρατού που σκότωσαν 10 Παλαιστινίους την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα απείλησαν να διακόψουν αυτή τη μονομερή εκεχειρία τους «αποφασίζοντας για την κατάλληλη στιγμή και τον τόπο» των μελλοντικών επιθέσεών τους.
Δέκα Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους ένα ζευγάρι και τα τρία του παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν χθες, σε βομβαρδισμούς του ισραηλινού πυροβολικού στην παραλία της Γάζας και σε σειρά αεροπορικών επιδρομών που είχαν στόχο μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, βλήματα του ισραηλινού πυροβολικού προκάλεσαν τους θανάτους αυτούς στην παραλία της Γάζας. Ο στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του, ότι διενεργεί έρευνα για το περιστατικό και ότι είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων. «Μπορεί να οφείλεται σε ατύχημα που προκλήθηκε από ένα βλήμα πυροβόλου που εξερράγη ή από ένα παλαιότερο βλήμα που εξερράγη εκείνη τη στιγμή τυχαία ή από ένα πρόχειρα κατασκευασμένο εκρηκτικό», είπε ο υποστράτηγος Γιοάβ Γκαλάντ.
Το κίνημα της Χαμάς ευθύνεται για σχεδόν 60 επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ με εκατοντάδες νεκρούς τα δέκα τελευταία χρόνια.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τις «σφαγές» αυτές και κήρυξε τριήμερο πένθος στα παλαιστινιακά εδάφη.
Πηγή: skai.gr