Η Αρκιούρι αποκάλυψε την «πολύ ιδιαίτερη σχέση» της με τον Μπόρις Τζόνσον

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Το παράπονό της για τον τρόπο με τον οποίο την έχει αντιμετωπίσει ο Μπόρις Τζόνσον μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε με αφορμή αποκαλύψεις για την προσωπική τους σχέση, εξέφρασε με συνεντεύξεις της στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Τζένιφερ Αρκιούρι.

Η κα Αρκιούρι βρέθηκε στο προσκήνιο μετά από την αποκάλυψη ότι εταιρείες της χρηματοδοτήθηκαν από το δήμο του Λονδίνου την περίοδο που δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας ήταν ο νυν πρωθυπουργός, με τον οποίο διατηρούσε προσωπική σχέση.

Ο κ. Τζόνσον εγκαλείται διότι δεν είχε δηλώσει στις αρμόδιες αρχές την πιθανή σύγκρουση συμφέροντος που προκαλούσε η σχέση του με την κα Αρκιούρι.

Η ίδια αποκάλυψε στο ITV πως ο πρωθυπουργός την αγνόησε και την αντιμετώπισε σαν «γκρέμλιν» όταν εκείνη προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του για συμβουλές ως προς το πώς να χειριστεί τα μέσα ενημέρωσης.

Αρνήθηκε να πει κατά πόσο οι δυο τους διατηρούσαν ερωτικό δεσμό, κάνοντας ωστόσο λόγο για «πολύ ιδιαίτερη σχέση».

Απευθυνόμενη ευθέως προς τον Μπόρις Τζόνσον, η κα Αρκιούρι είπε: «Δεν έχω υπάρξει τίποτα άλλο παρά πιστή, υποστηρικτική και αληθινά έμπιστη για εσένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί με έχεις μπλοκάρει και με έχεις αγνοήσει λες και ήμουν μια περαστική σχέση της μίας βραδιάς που ψάρεψες σε ένα μπαρ, διότι δεν ήμουν και το γνωρίζεις αυτό. Και που ραγίζει τρομερά την καρδιά ο τρόπος με τον οποίο με έχεις απομονώσει σαν να είναι κάποιο γκρέμλιν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ