Η αιματοχυσία συνεχίζεται στο Ιράκ

Αλλοι τρεις ιρακινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν όταν οι αντάρτες ανατίναξαν παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ αμερικανο-ιρακινή περίπολος προσέγγιζε ένα τετράπορτο σεντάν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ, ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ.
Η Σαμάρα, 100 χλμ βόρεια της Βαγδάτης, βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες στα χέρια των ανταρτών, αν και αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη τις τελευταίες δέκα ημέρες, προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο και να διορίσουν νέα τοπική διοίκηση.
> Νέες απειλές

Ένοπλη οργάνωση στο Ιράκ ανακοίνωσε πως κρατά ομήρους 15 μέλη της ιρακινής Εθνοφρουράς και απειλεί πως θα τα εκτελέσει αν δεν απελευθερωθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες ο σιίτης ηγέτης Χαζέμ αλ Αράζι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα που πρόβαλε ένα βίντεο με τους ομήρους.
Η οργάνωση που αποκαλείται «Ταξιαρχίες του Μοχάμεντ Μπεν Αμπντάλα» απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του αλ Αράζι, στενού συνεργάτη του ριζοσπάστη σιίτη ηγέτη Μοκτάντα αλ Σαντρ, και των συντρόφων του, ανακοίνωσε το αλ-Τζαζίρα.
Ο αλ Αράζι που διευθύνει το γραφείο του αλ Σαντρ στη συνοικία Καζιμίγια της Βαγδάτης συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του σήμερα τα ξημερώματα από άντρες της ιρακινής Εθνοφρουράς με τη συνεργασία αμερικανών στρατιωτών.
Στο βίντεο οι όμηροι, ορισμένοι με στολές παραλλαγής, κάθονται με τα χέρια δεμένα πίσω. Στις εικόνες διακρίνονται τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι.
> Εξάρθρωση τρομοκρατικών δικτύων

Η αστυνομία του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε πως κατάφερε για πρώτη φορά να εξαρθρώσει δύο δίκτυα απαγωγέων. Το πρώτο δίκτυο αποτελούσαν τρία άτομα και το δεύτερο επτά, ηλικίας 21 έως 30 ετών, διευκρίνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως τα άτομα αυτά ανακρίνονται.
> Σύλληψη υπόπτου

Ο αμερικανικός στρατός στο Κιρκούκ συνέλαβε τον Νταχάμ Χαλίλ αλ Ζουμπόρι, συνταγματάρχη της ιρακινής εθνοφρουράς, επειδή θεωρείται ύποπτος ότι είχε σχέσεις με τους αντάρτες.
Σύμφωνα με το Ναγιέφ Μεχίρι αρχηγό της ισχυρής φυλής Ζουμπούρ στην πόλη Χαουίζα, δυτικά του Κιρκούκ, οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν τη σύλληψη αυτή εξηγώντας πως διαθέτουν πληροφορίες για τις σχέσεις του ιρακινού συνταγματάρχη με τους αντάρτες και του προσάπτουν ότι δε στράφηκε εναντίον των δραστών των επιθέσεων στην περιοχή.
> Αποκεφαλισμός ατόμων

Μία ιρακινή ισλαμική οργάνωση δήλωσε πως αποκεφάλισε τρία μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν που συνεργάζεται με την ιρακινή κυβέρνηση και ανέβασε μια βιντεοταινία στο site της που αποδεικνύει τα λεγόμενά της.
Στη βιντεοταινία του Στρατού του Ανσάρ αλ-Σούνα φαίνονται τα κομμένα κεφάλια τριών νεαρών ανδρών τοποθετημένα στην κορυφή των σωμάτων τους. Η οργάνωση αναφέρει σε δήλωσή της πως τα σώματα των τριών «πρακτόρων» αφέθηκαν κοντά στη Μοσούλη, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως «παράδειγμα».
Πηγή: skai.gr