Ο Ερντογάν θέλει να φανεί ηγέτης των μουσουλμάνων: Καλεί 6 αρχηγούς κρατών στο αυριανό συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη

Το ΑΚΡ αναμένει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να παραστούν στη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη  - Ο Ερντογάν θα απευθύνει ομιλία στα πλήθη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να βγει «μπροστά» και να λάβει πρωτοβουλίες στο Μεσανατολικό με αποδέκτες τους Μουσουλμάνους που διαδηλώνουν κατά της πολιτικής του Ισραήλ στη Γάζα.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Σάββατο το κυβερνών Κόμμα Ανάπτυξης και Δημοκρατίας (ΑΚΡ) του Ερντογάν διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη μεγάλο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη, όπου ο Τούρκος πρόεδρος προσκάλεσε έξι αρχηγούς κρατών της περιοχής να συμμετάσχουν. 

Θέλοντας να κάνει «επίδειξη δύναμης», ο Ερντογάν θα απευθύνει ομιλία στα πλήθη αύριο στις 3μμ στο πρώην αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ».

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι προσκλήσεις του Ερντογάν απευθύνονται στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και στους αρχηγούς κρατών της Λιβύης και του Λιβάνου.

Το ΑΚΡ αναμένει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να παραστούν στη διαδήλωση της Κωνσταντινούπολης για να στηρίξουν τους Παλαιστίνιους εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με το Ισραήλ. «Θα δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας είναι απαράδεκτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του AKP.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα επιτρέπονται μόνο τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες. Άλλα συντηρητικά και ισλαμιστικά πολιτικά κόμματα καθώς και ισλαμιστικές ΜΚΟ κάλεσαν το κοινό να παρευρεθεί στη συγκέντρωση.

Εναλλακτικοί εορτασμοί το Σαββατοκύριακο διοργανώνονται από κόμματα της αντιπολίτευσης και δήμους της αντιπολίτευσης με συναυλίες, φεστιβάλ και πορείες σε όλη τη χώρα.
 

Πηγή: skai.gr