«Έρανος» για Βρετανό βουλευτή που ζήτησε υψηλότερο μισθό για τους συναδέλφους του

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ένας διαδικτυακός έρανος είναι η σαρκαστική απάντηση Βρετανών πολιτών στη δήλωση του Συντηρητικού βουλευτή σερ Πίτερ Μπότομλι ότι ο ετήσιος μισθός των 81.932 λιρών (96.285 ευρώ) που λαμβάνουν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν είναι αρκετός.

Η δήλωση του «Πατέρα της Βουλής», δηλαδή του αρχαιότερου εν ενεργεία βουλευτή στο Γουέστμινστερ, έγινε την ημέρα που η κυβέρνηση κατήργησε το έκτακτο βοήθημα των 20 λιρών την εβδομάδα που έδινε στους ασθενέστερους εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχουν ζοφερές προβλέψεις για σοβαρό κύμα ακρίβειας.

Ο σερ Πίτερ δήλωσε στο περιοδικό New Statesman ότι πολλοί νέοι συνάδελφοί του αντιμετωπίζουν «απελπιστικά δύσκολη» κατάσταση με αυτόν το μισθό. Σημειώνεται ότι ο μισθός των βουλευτών δεν περιλαμβάνει την κάλυψη των δαπανών τους, που μπορούν να διεκδικήσουν συμπληρώνοντας εξοδολόγιο, καθώς και ότι ο μέσος μισθός στη Βρετανία ήταν πέρυσι 31.461 λίρες το χρόνο, προ φόρων.

Πολίτες έστησαν έναν έρανο στην ιστοσελίδα JustGiving με τίτλο «Σας παρακαλούμε να βοηθήστε να ταΐσουμε τον σερ Πίτερ Μπότομλι που υποφέρει!»

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον έρανο θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση The Trussell Trust, που προσφέρει γεύματα στους φτωχούς.