Επιθέσεις με αυτοσχέδιες ρουκέτες κατά του Ισραήλ

Ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα στην πόλη Σντερότ του νοτίου Ισραήλ από έκρηξη ρουκέτας η οποία εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ισραηλινή στρατιωτική πηγή. Μια δεύτερη ρουκέτα εξερράγη στο βιομηχανικό τομέα της πόλης Ασκελόν, στα παράλια της Μεσογείου, που απέχει σχεδόν 10 χιλιόμετρα από το παλαιστινιακό έδαφος. Οι δημοτικές αρχές της πόλης Σντερότ αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να κλείσουν σήμερα τα σχολεία της περιοχής, μετέδωσε το στρατιωτικό ραδιόφωνο.
Μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό της Παρασκευής στην παραλία της Γάζας, στον οποίο σκοτώθηκαν οκτώ Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους οι πέντε ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, το κίνημα της Χαμάς διέκοψε τη μονομερή εκεχειρία που τηρούσε επί ενάμισι χρόνο και άρχισε ξανά τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους. Έκτοτε 46 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί κατά του εδάφους του Ισραήλ, σύμφωνα με το στρατό.
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, απείλησαν ότι θα επαναλάβουν τις επιθέσεις τους στην καρδιά των ισραηλινών πόλεων. Οι απειλές αυτές έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη στο Ισραήλ όπου το επίπεδο συναγερμού έχει ήδη αυξηθεί στη διαβάθμιση τρία, την προτελευταία πριν από την κατάσταση υψίστου συναγερμού, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας. Λόγω των απειλών για επιθέσεις, των οποίων ο αριθμός τους ανέρχεται στις 97 σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας στα μεγάλα αστικά κέντρα του Ισραήλ και κατά μήκος της γραμμής οροθέτησης των συνόρων του με τη Δυτική Όχθη.
Πηγή: Kathimerini.gr, ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr