Εξαφάνιση Κλίο Σμιθ: 1 εκατ. δίνει η Αυστραλιανή αστυνομία -«Πιστεύουμε πως απήχθη»

Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας πρόσφερε αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας για πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του 4χρονου κοριτσιού που αγνοείται επί έξι ημέρες.

Η Κλίο Σμιθ εξαφανίστηκε από τη σκηνή της οικογένειάς της στο κάμπινγκ Blowholes στο Macleod, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Carnarvon, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας.

Έκτοτε, οι ομάδες έρευνας σαρώνουν στεριά και θάλασσα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει κανένα ίχνος του παιδιού ή του υπνόσακού της.

Η αστυνομία πιστεύει ότι απήχθη. «Δεδομένων των πληροφοριών που συλλέξαμε από το σημείο, το γεγονός ότι από την έρευνα αυτό το χρονικό διάστημα δεν καταφέραμε να την εντοπίσουμε... αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι απήχθη από τη σκηνή», είπε εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Εγκλήματος της Αστυνομίας.

«Φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε να την εντοπίσουμε, δεδομένου του όγκου των πόρων και της εξονυχιστικής αναζήτησης που έγινε», προσέθεσε.

Μια μέρα νωρίτερα, οι ντετέκτιβ δήλωσαν ότι ανησυχούσαν για την ασφάλεια της Κλίο, καθώς πίστευαν ότι το φερμουάρ που χρησιμοποιούσε για να ανοίξει τη σκηνή ήταν πολύ ψηλά για να το φτάσει.

Χάθηκε μέσα στη νύχτα

Ο πατέρας της είδε τελευταία φορά την Κλίο μέσα στη σκηνή της οικογένειας στη 1:30 π.μ., όταν το κορίτσι ζήτησε να πιει νερό και μετά ξανακοιμήθηκαν.

Όταν ξύπνησε στη συνέχεια στις 6:00 π.μ. για να ταΐσει τη μικρότερη αδερφή της Κλίο, η 4χρονη είχε εξαφανιστεί.

«Η Κλίο ήταν ξαπλωμένη σε ένα στρώμα, το μικρό μας μωρό ήταν σε μια κούνια ακριβώς δίπλα της, είχαμε ένα χώρισμα και μετά ήμασταν εμείς σε ένα στρώμα», είπε ο πατέρας στο 9 News.

«(Το πρωί) το φερμουάρ ήταν ανοιχτό και η Κλίο έλειπε. Η σκηνή ήταν εντελώς ανοιχτή.»

Ο Σμιθ και η Γκλίντον είναι από το Carnarvon και είναι εξοικειωμένοι με την περιοχή Macleod, σύμφωνα με το 9 News. Η οικογένεια είπε ότι όταν ανακάλυψε ότι η Κλίο έλειπε, έψαξαν κοντινά μέρη που πήγαιναν.

Όταν συνειδητοποίησαν ότι είχε εξαφανιστεί, τηλεφώνησαν στην αστυνομία.

Πηγή: CNN