Διάσκεψη για το Λίβανο οργανώνει η Χεζμπολάχ

Αρχίζει την Πέμπτη, η Διεθνής Διάσκεψη για την υπεράσπιση της αντίστασης που οργανώνεται από τη Χεζμπολάχ, το Κομμουνιστικό Κόμμα του Λιβάνου, το Κίνημα του Λαού και το Βήμα Εθνικής Ενότητας στην Βηρυτό του Λιβάνου.
Στόχοι της Διάσκεψης είναι η στήριξη της λιβανέζικης αντίστασης, ο συντονισμός της διεθνούς αλληλεγγύης, καθώς και η ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας στη Μέση Ανατολή. Μέχρι στιγμής στην διάσκεψη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από τετρακόσιοι αντιπρόσωποι από οργανώσεις, κόμματα, δίκτυα και συλλογικότητες αλληλεγγύης απ` όλο τον κόσμο.
Η αποστολή αλληλεγγύης της «Ιντιφάντα» έχει ήδη επισκεφτεί σειρά παλαιστινιακών προσφυγικών καταυλισμών και βομβαρδισμένων περιοχών στη Βηρυτό αλλά και στο Νότιο Λίβανο διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι το τεράστιο εύρος των καταστροφών και του θανάτου που προκάλεσε για άλλη μια φορά η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Ακόμα στις συνθήκες αυτές η ανάγκη για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ξεπερνάει κατά πολύ τα όποια αισθήματα φιλανθρωπίας και παίρνει τα χαρακτηριστικά μια ελάχιστης πράξης έμπρακτης πολιτικής αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.
Πηγή: skai.gr