Κλείσιμο

Δεκάδες νεκροί στην Κολομβία από μάχες ανταρτών με παραστρατιωτικούς

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε σφοδρές μάχες ανάμεσα σε αριστερούς αντάρτες και τους δεξιούς παραστρατιωτικούς τους αντιπάλους, καθώς και σε μάχες ανάμεσα σε δύο αντίπαλες παραστρατιωτικές ομάδες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.
Αξιωματούχοι στην Αντιόκια, στην βορειοδυτική Κολομβία, απέδωσαν τους 10 θανάτους από την Παρασκευή στην σύγκρουση ανάμεσα στην αριστερή οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και την δεξιά οργάνωση Ενωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας (AUC).
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επτά αγρότες σκοτώθηκαν από φερόμενους ως μέλη των FARC στην πόλη Σαν Κάρλος. Σε μια κοντινή πόλη, το Σαν Φρανσίσκο, ένας οδηγός λεωφορείου και ο βοηθός του σκοτώθηκαν από αγνώστους, που οι αρχές πιστεύουν επίσης ότι ήταν μέλη των FARC.
Κατά τον Συνταγματάρχη Νταγκομπέρτο Γκαρσία, μια ομάδα ενόπλων των FARC μπήκε στην πόλη Κοκόρνα και ανάγκασε 400 αγρότες να την εγκαταλείψουν.
Στην πόλη Κασανάρε, στη βορειοανατολική Κολομβία, δύο διαφορετικές ομάδες της παραστρατιωτικής οργάνωσης AUC ενεπλάκησαν σε σύγκρουση για τον έλεγχο καλλιεργειών ναρκωτικών.
Στις μάχες γύρω και μέσα στην πόλη σκοτώθηκαν 15 παραστρατιωτικοί και τραυματίσθηκαν άλλοι 13, ενώ περίπου 400 αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη Μοντερέι λόγω του ξεσπάσματος της βίας, σύμφωνα με τις αρχές.
Πηγή: skai.gr