Αυτοί είναι οι επτά Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι για το 2019 (πίνακας)

Τη λίστα με τους επτά Κύπριους δισεκατομμυριούχους έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Ceoworld. Να σημειωθεί ότι και τα εφτά πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται και συνολικά ξεπερνάει τα 21.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το sigmalive αναφέρει ότι σύμφωνα με το περιοδικό, στην πρώτη θέση φιγουράρει ο Κύπριος υπήκοος John Fredriksen με περιουσία που αγγίζει τα 11.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αυτοκρατορία του Fredriksen περιλαμβάνει πετρελαιοφόρα, φορτηγά πλοία, μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου και πλοία γεώτρησης.

Δεύτερος στη λίστα εμφανίζεται ο Yakir Gabay, ο οποίος γεννήθηκε στο Ισραήλ αλλά πήρε κυπριακή υπηκοότητα. Η περιουσία του αγγίζει τα 3.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τρίτος πλουσιότερος στην Κύπρο είναι ο επιχειρηματίας Suat Gunsel με το δίκτυό του να φτάνει τα 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ δραστηριοποιείται σε τομείς όπως τα κτηματομεσιτικά, τραπεζικά, τουρισμό, υγεία και καύσιμα.

Ακολουθούν οι Surendra Hiranandani (1.3 δισεκατομμύρια δολάρια), Στέλιος Χατζηιωάννου (1.3 δισεκατομμύρια δολάρια), Κλέλια Χατζηιωάννου (1.2 δισεκατομμύρια δολάρια), και Πόλυς Χατζηιωάννου (1.2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο Hiranandani κατάγεται από την Ινδία και δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων. Ο γνωστός Στέλιος Χατζηιωάννου από την άλλη είναι ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρίας Easy Jet, στην οποία είναι μέτοχοι τα αδέλφια του. Επίσης, δημιούργησε τα brands easyHotel, easyCar και easyCoffee.

Πηγή: sigmalive