Tζόνσον - Βαράντκαρ: Κοινό έδαφος για Brexit αλλά ακόμα σημαντικές διαφορές

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Ιρλανδός ομόλογός του Λίο Βαράντκαρ βρήκαν τη Δευτέρα κάποιο κοινό έδαφος για το Brexit, κατά την πρώτη τους συνάντηση, αλλά παραμένουν σημαντικές διαφορές, σύμφωνα με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Σε κοινό ανακοινωθέν, οι δύο κυβερνήσεις ανέφεραν ότι είναι δεσμευμένες να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η συνάντηση ήταν μια ουσιαστική και χρονικά σωστή ευκαιρία για να εδραιωθεί μια σχέση και να υπάρξει καλύτερη κατανόηση των θέσεων των δύο πλευρών.

«Ενώ συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο, βρέθηκε κοινό έδαφος σε κάποιους τομείς, αν και παραμένουν σημαντικές διαφορές», ανέφεραν οι δύο κυβερνήσεις ύστερα από συνάντηση μιας ώρας μεταξύ των δύο ηγετών.

Σαφές μήνυμα προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι η Ιρλανδία δε θα αποδεχθεί την κατάργηση του backstop για την αποφυγή επαναφοράς σκληρών συνόρων στη Βόρεια Ιρλανδία, έστειλε νωρίτερα ο Λίο Βαράντκαρ κατά την υποδοχή στο Δουβλίνο του Βρετανού ομολόγου του.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr