O Πούτιν στηρίζει Μαδούρο: Ρώσοι στρατιώτες στο Καράκας (φωτό - video)

Έμπρακτη στήριξη στον Νίκολας Μαδούρο συνεχίζει να προσφέρει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Δύο ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν το Σάββατο στο κεντρικό αεροδρόμιο της Βενεζουέλας με έναν Ρώσο υψηλόβαθμο στρατιωτικό και περίπου 100 στρατιώτες, σύμφωνα με μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων, δύο αεροσκάφη που απογειώθηκαν από ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο έφτασαν στο Καράκας, ενώ σύμφωνα με άλλον ιστότοπο, ένα αεροπλάνο έφυγε από το Καράκας την Κυριακή.


Σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, εμφανίζονται, δύο μεγάλα αεροσκάφη, ένα επιβατηγό Ilusin ΙL-62 και ένα μεταγωγικό Αntonov ΑΝ-124, να έχουν προσγειωθεί στο Βάργκας της Βενεζουέλας 

Ο δημοσιογράφος Χαβιέ Μαγιόργκα έγραψε μάλιστα το Σάββατο στο Twitter ότι το στρατιωτικό αεροπλάνο έφερε τον Βασίλι Τονκοσκούροφ, επιτελάρχη του ρωσικού πεζικού, προσθέτοντας ότι το δεύτερο μετέφερε 35 τόνους υλικού.

Τις πληροφορίες του Reuters επιβεβαιώνει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι βενεζουελάνικες αρχές και η ρωσική πρεσβεία της Μόσχας στο Καράκας αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο στο Γαλλικό Πρακτορείο, παρότι η είδηση «έπαιξε» στα βενεζουελάνικα ΜΜΕ.

Το δημοσίευμα έρχεται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας, τις οποίες ο Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε ένδειξη ενίσχυσης των μεταξύ τους σχέσεων, αλλά η Ουάσινγκτον επέκρινε ως ρωσική επέμβαση στην περιοχή.

Η Μόσχα αντιτάχθηκε έντονα στην απόφαση των ΗΠΑ για να επιβάλει κυρώσεις στο καθεστώς Μαδούρο και να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.