Τραμπ: Αν ο Πούτιν με συμπαθεί, αυτό είναι καλό για τις ΗΠΑ

Εάν ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν «με συμπαθεί», αυτό είναι πλεονέκτημα κι όχι μειονέκτημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαμήνυσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο του πορίσματος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι το Κρεμλίνο προσπάθησε να γείρει τις προεδρικές εκλογές υπέρ του.

Αναφερόμενος στο ντοσιέ με φήμες ότι η Ρωσία διαθέτει στοιχεία που μπορούν να τον εκθέσουν προσωπικά, ο κ. Τραμπ διέψευσε εκ νέου την ύπαρξη τέτοιου υλικού, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ψευδή» στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από «άρρωστους» πολιτικούς εχθρούς του.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο κ. Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου στις μυστικές υπηρεσίες για τη διαρροή του εν λόγω ντοσιέ, κάνοντας λόγο για «απίστευτη ντροπή». Είπε πως τέτοιες φήμες δεν θα έπρεπε καν να έχουν «καταγραφεί σε χαρτί», πόσο μάλλον να καταλήξουν στα χέρια μέσων ενημέρωσης.

Είπε δε ότι η Ρωσία και όλες οι άλλες χώρες θα σέβονται τις ΗΠΑ πολύ περισσότερο κατά τη δική του προεδρία, σε σχέση με το παρελθόν.

Προσπαθώντας να καταλαγιάσει τις ανησυχίες πως θα κυβερνήσει με βάση τα επιχειρηματικά του συμφέροντα ή με πίεση από τη Ρωσία, ο πρόεδρος επανέλαβε πως δεν έχει συνάψει συμφωνίες στη Ρωσία, ούτε έχει χρέη στη Μόσχα.

Προσέθεσε πως, μολονότι δεν είναι υποχρεωμένος, θα αποκοπεί τελείως από τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, και θα αναθέσει τη διαχείρισή τους στους δύο μεγάλους γιούς του.

Ο κ. Τραμπ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ήταν υπαίτια για τις προεκλογικές κυβερνο-επιθέσεις εναντίον του Δημοκρατικού κόμματος και συνεργατών της Χίλαρι Κλίντον, όμως προσέθεσε πως πολλές άλλες χώρες – όπως η Κίνα – συχνά επιτίθενται ηλεκτρονικά σε αμερικανικούς στόχους.

Υποστήριξε δε ότι οι Δημοκρατικοί ουσιαστικά εξέθεσαν τον εαυτό τους σε χακάρισμα, καθώς σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους δεν είχαν λάβει κανένα μέτρο ώστε να προστατευθούν από ηλεκτρονικές επιθέσεις.
Πηγή: skai.gr